EUROPA

Viktor Orban: Nećemo pustiti LGBTQ aktiviste među svoju djecu – Referendum o zaštiti djece od LGBT propagande

Viktor Orban: Nećemo pustiti LGBTQ aktiviste među svoju djecu – Referendum o zaštiti djece od LGBT propagande Kúria, mađarski Vrhovni sud, potvrdio je dvije odluke Državnog izbornog odbora kojim su odobrena vladina referendumska pitanja o zaštiti djece, piše Hungary today.

Vladina pitanja o zaštiti djece su sljedeća:

“Podržavate li da se medijski programi koji utječu na razvoj djece emitiraju bez ograničenja?”

“Podržavate li da se djeca susreću sa seksualnim obrazovnim sadržajem koji pokazuje različite seksualne orijentacije bez pristanka roditelja?”

Vladin referendum vezan je uz zakon o zaštiti djece koji je saborska većina usvojila u lipnju, a koji je bio tema i predmet “nacionalnih konzultacija” održanih nakon glasovanja, piše Narod.hr

Podsjetimo, nakon što je Bruxelles napao Mađarsku zbog Zakona o zaštiti djece kojim se ne dopušta seksualna propaganda u školama, vrtićima, oglasima i medijima, vlada pokreće referendum o dječjoj zaštiti, najavio je mađarski premijer Viktor Orban putem Facebooka u srpnju,

“Bruxelles sada zahtijeva izmjenu Zakona o obrazovanju i pravila o zaštiti djece”, kazao je Orban dodavši da je Bruxellesu žao što propagandisti LGBTQ-a više neće moći u vrtićima i školama širiti “seksualno prosvjetljenje”.

“Birokrati u Bruxellesu prijete i pokretanjem postupka zbog povrede prava, tj. zlouporaba ovlasti”, rekao je mađarski premijer.

“Ovdje briselski birokrati uopće nemaju što raditi, bez obzira čime se bavili, mi nećemo pustiti LGBTQ aktiviste među svoju djecu. To je pitanje je nacionalnog suvereniteta”, rekao je Viktor Orban prije desetak dana nakon kritika zbog novog zakona kojim se školama zabranjuje uporaba materijala za koji se smatra da promiču LGTB ideologiju. Zakon se odnosi na promoviranje homoseksualizma i “promjenu spola”, te je amandman u dopuni Zakona protiv pedofilije kojim se predlaže uređeni popis organizacija koje smiju držati predavanja o spolnom obrazovanju u školama.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er