VJERA I DUHOVNOST

Vidjelice su za vrijeme mise vidjele su katastrofu koja dolazi na svijet

Godine 1937. četiri su djevojčice vidjelice primile privatne objave od Isusa i Blažene Majke u Heedeu u Njemačkoj. Te su poruke upozoravale na zla koja bi zadesila čovječanstv ako se ne vrate Bogu.

Otac Mark Goring svojevremeno je objavio je video koji prepričava priču o tim nadnaravnim manifestacijama.

Ukazanja Gospe u Heedeu

Gospa se ukazala četirima djevojkama u crkvi gdje su se na blagdan Svih svetih išle pomoliti za blažene duše u čistilištu. Kada su Ana Schulte, Susanna Bruns, te Margaret i Greta Ganseforth objasnile što se dogodilo, stanovnici su njihova svjedočanstva primili sa skepticizmom.

No ubrzo su se dogodila čudesna ozdravljenja koja su potvrdila njegovu autentičnost. Mnogi su hodočasnici putovali u Heede iz obližnjih gradova i sela kako bi čuli poruke. Međutim, to su bila vremena nacističkog režima, pa se umiješao Gestapo i zabranio sva okupljanja.

Kao rezultat toga, nacisti su uhitili djevojke i smjestili ih u azil na mjesec dana. Tada su puštene i zabranjen im je povratak na mjesto ukazanja. No, Gospa se, po njihovim riječima nastavila ukazivati. Otkrila im je prizore katastrofa i upozorila na strašne događaje koji bi se mogli dogoditi i koji bi se mogli smatrati “blažom presudom čovječanstvu”.

Isusove riječi djevojkama:

“Čovječanstvo je zanemarilo glas Presvete Majke kada se ona otkrila u Fatimi i opominjala ih da čine pokoru.” “Sada sam i sam došao upozoriti svijet. Vremena su ozbiljna. Neka se ljudi konačno pokore za svoje grijehe. Neka se svim srcem udalje od zla i mole. Molite puno da se smiri Božji gnjev. Neka posebno često mole svetu krunicu.”

“Čovječanstvo se nalazi u gorem stanju nego prije potopa.  Čovječanstvo se guši u grijehu. Mržnja i pohlepa vladaju njihovim srcima. Ovo je đavolsko djelo.”

Gospine riječi djevojkama:

U drugom pojavljivanju u Heede, Djevica je rekla Greti: “ Svijet će popiti talog iz kaleža božanskog gnjeva za njihove nebrojene grijehe koji su ranili Presveto Srce Isusovo. Molite. Molite puno, osobito za obraćenje grešnika.”

Otkriveno pismo Papi

Tijekom tih ukazanja Gospa je djevojkama dala poruku samo za papu Pija XII. Do nedavno se nije znalo o čemu je riječ, jer su vatikanski arhivi o pontifikatu Pija XII. otvoreni tek u ožujku 2020. godine. I ondje je povjesničar Michael Hesemann pronašao pisma djevojaka koja otkrivaju tajnu papi.

Zbog svog nevjerojatnog sadržaja, s obzirom da su u pitanju djevojčice, pokazuje da su se ukazanja doista dogodila u Heedeu između 1937. i 1940. godine.

U listopadu 2021. povjesničar Michael Hasemann uspio je pregledati “Heede dosje” u arhivu Kongregacije za nauk vjere. Zbirka dokumenata obuhvaća najmanje 89 stranica.

Među njima četiri tajna spisa papi Piju XII., koja sadrže ono što je vidiocima otkriveno 19. listopada 1940. godine. Svaka je djevojka samostalno napisala riječi koje je čula i zapečatila ih u kovertu. Heedeov župnik zatim je odnio pisma biskupu. Biskup je smatrao da je predelikatno poslati izravno papi, zamolio je nuncija da ga diplomatskim kurirom pošalje u Rim. No nuncij je to najprije odbio i od biskupa je tražio izvješće o istrazi i ocjenu ukazanja, pa su četiri lista dvije godine ostala u sefu nuncijature.

U međuvremenu je Pio XII. doznao za Heedeova ukazanja i zamolio kardinala državnog tajnika da bez odlaganja pošalje četiri pisma s tekstom tajne u Rim. U Vatikan su napokon stigli 27. veljače 1943. godine.

Tekst jedne poruke je bio: “Recite Svetom Ocu da se ne brine toliko za Njemačku. Njega i sve svećenstvo uzet ću pod svoju posebnu zaštitu u ovo teško vrijeme. A Njemačka će biti kažnjena za nevjerstvo i nemoral. Recite to samo Svetom Ocu.”

Ideja da će megalomanija nacionalsocijalista jednog dana biti kažnjena, a Njemačka izgubiti rat, morala se tada činiti krajnje apsurdnom.

No, upravo je to ono što je Blažena Majka predvidjela u Heedeu četiri i pol godine prije kraja rata, kada je i kobni poraz Trećeg Reicha.

Niti jedan njemački biskup nije bio žrtva progona, pa tako ni Pio XII. I Vatikan je bez veće represije izdržao devet mjeseci koliko su Nijemci okupirali Rim. Time se također ispunilo Heedeovo proročanstvo. Poruka je bila iznimno važna za strategiju koju je Vatikan morao razviti.

Poruke svijetu:
Djevojčicama se Djevica ukazala ukupno 105 puta, većinom na nekoliko minuta i bez riječi. Uglavnom je izgledala ozbiljno ili tužno, blagoslivljala je djevojke, lila suze.

Jedna od njih Anni, je pitala Gospu trebaju li moliti, a ona im je rekla vrlo ljupkim glasom: “Kćeri, molite mnogo više!”

Marija ju je upitala: “Majko, kako bi voljela da te časte?”, a ona je odgovorila; kao “Kraljicu svemira i Kraljicu duša u čistilištu”.

“A kojom molitvom želiš biti počašćena?”, upitala je – “Lauretanskim litanijama”, odgovorila je Gospa.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er