CRKVAVIJESTI

Dogovoren datum ređenja novoimenovanog banjolučkog biskupa

Dogovoren datum ređenja novoimenovanog banjolučkog biskupa! Novoimenovani banjolučki biskup Željko Majić boravio je u srijedu, 10. i u četvrtak, 11. siječnja u Banjoj Luci, sjedištu svoje nove biskupije.

U Biskupskom ordinarijatu razgovarao je s dosadašnjim banjolučkim biskupom, emeritusom i apostolskim upraviteljem, mons. Franjom Komaricom i njegovim suradnicima o datumu njegova ređenja te o stanju priprema za liturgijsko slavlje posvete i ustoličenja.

Dogovoreno je da će biskupsko ređenje mons. Majića biti u subotu, 2. ožujka pod misnim slavljem s početkom u 11 sati u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure, kada će ujedno biti i njegovo ustoličenje na katedru banjolučkog biskupa.

U pratnji biskupa Komarice novi biskup pohodio je franjevce u samostanu i župi Petrićevac, župnika Marije Zvijezde vlč. Zvonka Topića te redovnice Klanjateljice Krvi Kristove, Misionarke Ljubavi i Milosrdnice sv. Vinka u njihovim samostanima. Pohodio je i svoga prijatelja iz iste generacije bogoslova ređenika iz sarajevskih studijskih dana, sadašnjeg banjolučkog župnika i dekana preč. Vladislava Žarka Ošapa u njegovom župnom uredu.

Biskup Majić ponovno će boraviti u Banjoj Luci tijekom prvog tjedna mjeseca veljače, javlja TABB.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er