MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Vidjelica Vicka: Gospa nas u jednoj od svojih poruka iz davne 1984. poziva na jednu stvar koja je za mnoge ljude teška…

Vicka nas sve uči djelima i riječima i … sa svojim osmijehom. Užas i mržnja buknu, ponekad čak i među najboljima. I to je razumljivo, jer užas dovodi do pobune. Vicka, s druge strane, ide do kraja objavljujući evanđeosku poruku ljubavi neprijateljima. To što joj je to u srcu već je velika stvar.

Lech Walesa u zatvoru nije mogao oprostiti i sjajno se izvukao povjerivši oproštenje Mariji kojoj se potpuno predao. Molitvu je zaključio riječima: “Opraštaš onima koji nas vrijeđaju kad mi to ne možemo.” Čovjek počinje ljubiti svoje neprijatelje milošću Božjom. No, u situaciji nasilja i mržnje, kako se čovjek može usuditi da tu ljubav konkretno objavi ušima koja to ne bi znala razumjeti? Kako to učiniti bez izazivanja bijesa i odmazde?

Vicka odgovara: „Moramo se moliti za srpski narod što god učinili protiv nas. Ako ne pokažemo da ga volimo, ako ne damo primjer ljubavi i opraštanja, onda ovaj rat ne može stati. Najvažnije nam je ne pokušavati se osvetiti. Ako kažemo: “Onaj tko me povrijedio mora platiti, ja ću mu isto učiniti”, ovom ratu neće biti kraja. Umjesto toga moramo oprostiti i reći: “O Bože, zahvaljujem Ti na onome što se događa mome narodu i Molim se za Srbe, jer oni zaista ne znaju što rade ”. Neka naša molitva dotakne njihova srca i učini im da shvate da ovaj rat ne vodi nikamo ”.

Vicka, više od svega, razumije i živi poruku Međugorja

Vicka ide sve do ove poruke ljubavi, nadilazi sve ostale. Gospa jednom prilikom kaže da se rat može zaustaviti samo molitvom i postom, ali Vicka se usuđuje dodati još jednu zaboravljenu točku: mir može doći samo kroz ljubav, uključujući i onu prema neprijateljima.

S tim u vezi, doživio sam veliku bol u ponovnom otkrivanju jedne od najvažnijih Gospinih poruka, općenito nepoznate, zapravo nije se nigdje pojavila i to sam imao zahvaljujući mons. Franicu, nadbiskupu Spaiata, koji ju je primio od vidjelaca “84. U vrijeme kada je mržnja već bila velika, usudio se ponoviti ovu gotovo zaboravljenu poruku: “Volite svoju srpsko-pravoslavnu braću. Volite svoju braću muslimane. Volite one koji vama upravljaju. ”(U to vrijeme komunisti).

Vicka, više od svega, razumije i živi poruku Međugorja. Neka nas svojim primjerom nauči voljeti svoje neprijatelje. To nam je lakše kada ih imamo malo, kada nisu jako opasni, kada ne riskiraju da nam oduzmu sve, uključujući i život.

www.medjugorje-news.com

Izvor
ioamogesu.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er