MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Vidioci iz Međugorja o deset tajni: Kraj svijeta? “Ne baš”, kažu. ‘Ali novi početak da!’ Sve će biti otkriveno 3 dana unaprijed

Vidioci iz Međugorja, njih šest o tajnama koje im je Gospa povjerila. Po onome što su vidioci dosad rekli sadrže opis događaje koji bi se po svemu sudeći mogli dogoditi u skorijoj budućnosti. Kraj svijeta? “Ne baš”, kažu vidioci. “Radije novi početak”.

Deset tajni, dakle, poput egipatskih pošasti, bilo je deset: dva upozorenja, znak za koji vidioci tvrde da će biti “lijepi i neuništiv” , i koji neće biti napravljen ljudskom rukom, i na kraju, sedam kazni, od kojih su posljednje dvije posebno teške.

Sve će biti otkriveno tri dana unaprijed, “kako bi s objavom svake tajne i oni najnevjerniji shvatili da je vrijeme da se odluče za Boga i promijene život, iskoristivši posljednju šansu za spas”. Posljednju priliku za pokajanje. Godine 1982. vidioci kažu se da je Gospa tijekom ukazanja bila vrlo izričita i jasna u tom pogledu: “Ne čekajte vrijeme tajni jer će tada za mnoge biti prekasno”.

Fra Petar Ljubičić, svećenik koji će objaviti svijetu tajne kaže: “Mirjana će mi otkriti sadržaj svake tajne kad Gospa bude htjela”. Kada točno? “Nitko ne može reći. Jednog dana su vidioci su upitali Gospu to pitanje a Gospa im je odgovorila: “Zašto želite znati? Jeste li umorni od gledanja mene?

Kad dođe vrijeme, Mirjana i ja ćemo sedam dana moliti i postiti. Nakon sedam dana objavit ću svijetu tajnu koja će se točno tri dana kasnije otkriti “.Hoće li biti plača i škrguta zuba? Otac Ljubičić se smiješi: “Ne znamo ništa o sadržaju tajni. Samo vidioci znaju, ali ne govore. Onima koji su ih pitali nešto više uvijek su odgovarali: ‘Ako vam ih otkrijemo, kako su to onda tajne?’

Može se samo reći da je to nešto što se mora dogoditi na određenom mjestu i u određeno vrijeme. Kada i gdje će se sve to dogoditi ne znamo i ne trebamo nagađati niti davati lažna predviđanja. Samo moramo živjeti spremni i s Bogom u miru i da iskoristiti ovo vrijeme za obraćenje i za spas naših duša.

Fra Petar dalje kaže: “Mirjana mi je rekla samo da se prve dvije tajne odnose na župu Međugorje, i sadrže važno upozorenje namijenjeno vjernicima iste. Kada se ove dvije tajne ostvare, svi će znati da su vidioci rekli istinu i ukazanja ćemo morati priznati kao autentična.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
mp

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button