BiHVIJESTI

VIDEO Potres magnitude 6.1 pogodio Hercegovinu, u Stocu poginula djevojka

Tijekom noći više od 30 potresa pogodilo je Hercegovinu

Razoran potres magnitude 6.1 prema Richteru s epicentrom kod Ljubinja pogodio je u 23:07 sati Bosnu i Hercegovinu, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske. Potres se osjetio u Hrvatskoj, posebno snažno diljem Dalmacije, te u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji, javlja IKA.

“Večeras, 22. travnja 2022. godine u 23 sata i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su razoran potres kod Ljubinja u BiH, 45 km sjeverno od Dubrovnika. Magnituda potresa iznosila je 6.1 prema Richteru a intenzitet u epicentru VIII stupnjeva EMS. Potres se osjetio diljem RH, posebice u Dalmaciji. ” izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske putem društvene mreže Twitter.

Od posljedica razornog potresa koji je pogodio Ljubinje i područje Stoca u BIH preminula je jedna djevojka dok je više osoba ozlijeđeno.

Radi se o Elmiri Sefo, 27-godišnjoj stanovnici Stoca, na čiju se kuću obrušila stijena.

Potres se osjetio diljem Hrvatske, u gradovima i mjestima Dalmacije, na otocima, u Lici te u nekim dijelovima unutrašnjosti Hrvatske. Trajao je 15-tak sekundi.

Od prvoga potresa koji se dogodio u petak u 23:07 sati seizmološki uređaji do 4:43 sata registrirana su podrhtavanja tla u rasponu od 2,6 do 4,4 prema Richteru.

Tijekom noći osjetilo se više od 30 potresa u Hercegovini.

Nadzorne kamere u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku snimile su trenutak potresa, objavio je Dubrovački dnevnik.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er