CRKVAVIDEOVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

(VIDEO) Lurd postao domaćin prvog e-hodočašća u svijetu

E-hodočašće pod nazivom „Lourdes United“ pokrenuto je u četvrtak, 16. srpnja, a uključuje 15-satni prijenos misa, molitve krunice i drugih molitvi na deset svjetskih jezika. Naime, na blagdan Gospe Karmelske posljednje je i osamnaesto Gospino ukazanje u Lurdu.

Prije više od 160 godina Gospa se ukazala djevojčici Bernadette Soubirous u malom gradiću Lurdu. Uskoro se izdignulo svetište, gdje su dolazili milijuni hodočasnika, a na tisuće je ozdravljalo.

U 2020. godini, zbog pandemije koronavirusa, svetište u Lurdu doslovno stoji prazno. Iako je svetište nanovo otvoreno, zbog strogih mjera broj hodočasnika je ograničen, javlja Vatican News.

Projekt e-hodočašća pod nazivom “Lourdes United” pokrenuto je u četvrtak, a uključuje 15-satni prijenos svetih misa, molitve krunice i drugih molitvi na deset svjetskih jezika u vremenu od 7 do 22 sata.

U izjavi objavljenoj na službenoj mrežnoj stanici poručeno je kako će e-hodočašće “Lourdes United” povezati sve one vjernike diljem svijeta koji u Lurdu prepoznaju svjetionik vjere, predanja, dijeljenja i nade.

„Svijet je suočen s neviđenom ekonomskom i društvenom krizom povezanom sa snažnom željom za otkrivanjem smisla u svemu onome što se do sada dogodilo. Bratstvo, darežljivost i nada koje je svetište donosilo protekle 162 godine nikada nisu bili potrebniji. Stotine tisuća poruka, vapaja za pomoći, vapaja boli, ali i svjedočanstva nade i dalje dolaze do Lurda“, stoji u poruci organizatora online hodočašća.

Lurd posjetite virtualno ovdje:

https://www.youtube.com/watch?v=uOoPvqAecS4&feature=emb_title

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er