CRKVAVJERA I DUHOVNOST

3 snažna sakramentala koje možete nositi sa sobom u aktovci ili torbici

Cilj sakramentala je obogatiti naš duhovni život, podsjećajući nas na Boga gdje god se nalazili u svijetu. Ustanovila ih je Crkva kako bi nas privukla u dublji odnos s Kristom i usmjerena su na posvećivanje svakog dijela našeg života.

Sakramentali su proširenja sedam sakramenata i unose Božju milost u sve što radimo, bilo kod kuće, u crkvi ili na poslu. Jedno mjesto na koje ne mislimo uvijek ponijeti sakramentale je u našoj aktovci ili torbici, tako da ih možemo koristiti u svim okolnostima u kojima se nađemo. Ako se koriste u duhu vjere, sakramentali mogu zaštititi nas (i druge) od duhovne štete ili nas potaknuti da živimo svetim životom posvećenim Bogu.

Evo tri takva sakramentala koji, ako se pravilno koriste, mogu pružiti duhovni poticaj gdje god se nalazili, kao i držati podalje duhovne neprijatelje koji pokušavaju osujetiti dobro djelo kojem se nadate postići.

Sveta voda ima dvostruko značenje, podsjeća nas na naše krštenje, kao i simbol duhovnog čišćenja. Kaže se da sveta voda ima veliku moć nad đavlom jer đavao ne može podnijeti ovu “čistu” vodu, budući da je potpuno nečist zauvijek. To je podsjetnik na vodu koja je iscurila iz Kristova boka, što je simbol krštenja, i podsjeća na dan poraza đavla (Kristovo raspeće). Uobičajen je običaj da se okolo nose boce sa svetom vodom koje se mogu koristiti za škropljenje svetom vodom po sebi ili po prostoriji. Koristeći blagoslovljenu vodu uvijek smo usmjereni na Krista i podsjećamo se da ostanemo čisti. Sveta voda također može pomoći u obrani bilo kakvog utjecaja Zloga.

Vezani članci

Krunica Imati uz sebe krunicu Blažene Djevice Marije savršen je način da se podsjetite na potrebu molitve. Krunice mogu olakšati molitveni duh, omogućujući osobi da meditira o raznim otajstvima života Isusa Krista. Sveti Padre Pio također je govorio o krunici kao o “oružju”, rekavši: “Neki su ljudi toliko glupi da misle da mogu ići kroz život bez pomoći Blažene Majke. Ljubite Gospu i molite krunicu, jer je njezina krunica oružje protiv zla današnjeg svijeta. Sve milosti darovane od Boga prolaze kroz Blaženu Majku.”

Raspelo Još jedan vrlo moćan sakramental je raspelo. Ne samo da nas raspelo podsjeća na veliku ljubav koju je Bog imao prema nama, već je i snažno sredstvo odvraćanja od duhovnih neprijatelja. Raspelo je prokletstvo Sotoninog postojanja i znak je svega što on prezire. Korisno je imati malo raspelo u svojoj aktovci ili torbici kako biste mogli često meditirati o Isusovoj velikoj žrtvi ljubavi, kao i imati sliku koja će vas podsjećati na što se trebate usredotočiti tijekom vremena kušnje.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er