Uncategorized

Fra Slavko Barbarić otkrio značenje važne Gospine poruke od 14. kolovoza uoči Velike Gospe.

Fra Slavko Barbarić: «Važna poruka za nas je ona 14. kolovoza, uoči blagdana Velike Gospe. (Poruka Ivanu od 14. kolovoza 1984.: “Željela bih da se svi ljudi mole sa mnom koliko god mogu ovih dana. Da strogo poste srijedom i petkom i svaki dan mole krunicu, razmišljajući o radosnima, žalosnim i slavnim otajstvima “.)

Gospa se ukazala Ivanu u njegovoj kući nakon molitve krunice. Ovo je bilo izvanredno ukazanje. Ivan uopće nije očekivao da će se Gospa ukazati. No nakon molitve pojavila se i zamolila da je vrijeme da svi započmu postiti dva dana u tjednu, da svi mole cijelu Krunicu, svaki dan. Sva tri otajstva krunice. To znači: radosna, žalosna i slavna otajstva (…).

Što se nas tiče, da bismo shvatili ovu poruku od 14. kolovoza kada je Gospa rekla “cijelu krunicu”, možemo vidjeti što Gospa želi od nas. Jasno je da Gospa želi trajnu molitvu. Dopustite mi da objasnim. Kad svaki dan traži cijelu Krunicu, to ne znači pronaći vrijeme, pola sata dnevno; što je prije moguće izmoliti “Zdravo Marijo” i reći: “Ispunio sam ono što Gospa traži”, kaže fra Slavko.

NE. Značenje ove molitve je sasvim nešto drugo. Moliti 15 otajstava ili cijelu krunicu znači biti blizu otajstava Isusova života, otajstava Otkupljenja, otajstava Marijina života. Ako se želite moliti u smislu ove poruke, nema potrebe tražiti pola sata za molitvu i završiti je prisilno, ali potrebno je shvatiti bit molitve.

Fra Slavko

Na primjer ujutro: ako nemate vremena za molitvu, spomenite na primjer radosno otajstvo. Gospa kaže: «Neka bude volja tvoja». Ovo je prvo radosno otajstvo. Dakle, ako želimo produbiti svoju molitvu moramo ostaviti riječi u svom srcu, biti spremni da tražimo i činimo volju Gospodnju te da to raste u našim srcima svaki dan. I kad smo pustili da se Božja riječ spusti u naša srca, i kad po milosti dođe spremnost u našim srcima tražiti i vršiti volju Gospodnju, možemo izmoliti 10 Zdravomarija za sebe, za obitelj, za ljude s kojima radimo ili smo zajedno u školi, objašnjava fra Slavko.

Ako želite nastaviti moliti i slijediti ovu Gospinu poruku, na primjer, izmolite još jedno otajstvo. Otajstvo kad Gospa posjećuje svoju rođakinju Elizabetu? Što to za nas znači? Gospa je pažljiva prema drugima, uviđa potrebe i posjećuje one kojima je potrebno njezino vrijeme, njezina ljubav i njezina radost. (…)

Za nas, konkretan impuls: moliti se svaki dan da i mi budemo spremni učiniti istu stvar: dati vremena onima koji nas trebaju, vidjeti, koji trebaju pomoć i oni kojima možemo donijeti radost. Na taj se način može tumačiti svako otajstvo. Ovo je neizravan poziv na čitanje Svetog pisma jer je krunica kako meditativna molitva tako i biblijska molitva. Tada, bez poznavanja Biblije, nije moguće razmišljati o krunici, kaže fra Slavko

Gledajte, ako netko kaže: “Nemoguće je imati toliko vremena za molitvu, za cijelu krunicu ili molitvu za razmatranje otajstava?”. Kažem vam: “Vidio sam da imamo vremena, ali mnogo puta ne vidimo vrijednost molitve i kažemo da nemamo vremena”. (…)

To poziv od Majke, poziv koji nam mora donijeti mir. Ako želimo mir, vjerujem, moramo odvojiti vrijeme za molitvu ”, zaključio je fra Slavko.

www.medjugorje-news.com

Izvor
Medjugorjetuttiigiorni
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er