OBITELJOSTALOVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Užas u samom centru Zagreba – Alin Kavur: Ovo je nedopustivo!

Užas u samom centru Zagreba – Alin Kavur: Ovo je nedopustivo! Jedan od incijatora hetero parade u Hrvatskoj čvrsto je stao u obranu obitelji i obiteljskih vrijednosti nakon što je u Zagrebu osvanuo plakat koji vrijeđa obitelj uz tekst ‘Odvratno, ali ja to toleriram’!

“Drage Hrvatice i Hrvati, građanke i građani Republike Hrvatske. Ovo je nedopustivo u metropoli Lijepe Naše, plakat na kojem je kršćanska obitelj a iznad piše ” Odvratno ali toleriram”. Taj isti plakat financiran od vlasti Grada Zagreba i Ministarstva kulture. Naknadno s crnim flomasterom netko je išarao naš Sveti križ i dopisao LGBT”, zgroženo je rekao Alin Kavur, inače dopredsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava – komentirajući plakat s izložbe koji je u centru Zagreba, kojim se pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija i Grada Zagreba vrijeđaju križ i kršćani.

O čemu je zapravo riječ – ?

U sklopu ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka predstavljena je međunarodna izložba plakata “Students for Tolerance” (Studenti za toleranciju), čiji su sponzori Ars Kopija i Natura Antunović. Na izložbi je prikazano dvadesetak plakata, a samo jedan je toliko uvredljiv, užas – plakat koji donosi sliku obitelji za stolom s vidljivim križem na zidu uz natpis ‘Odvratno, ali ja to toleriram’, kojim se zamaskirano u ‘toleranciju’ i ‘umjetnost’ vrijeđa križ, kao najznačajniji simbol kršćanstva, i kršćane.

Križ je inače svim kulturama i povijesti bio i ostao simbol muke, a u kršćanstvu i slave i spasenja.

Postavlja se pitanje bi li gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević (Možemo) i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek bili pokrovitelji ove izložbe da je na nekom od plakata njihova slika s natpisom ‘Odvratno, ali ja to toleriram’, ili da je na slici homoseksualni par s natpisom ‘Odvratno, ali ja to toleriram’, ili pak polumjesec i zvijezda(simbol islama) s natpisom ‘Odvratno, ali ja to toleriram’?

Vrijeđanje obitelji koja se moli za stolom pod križem – užas i odvratno, ali se treba tolerirati?

No, kako zapravo izgleda “tolerancija” kroz “umjetnost” u režiji studenata dizajna s izložbom “Studenti za toleranciju” koje bi navodno trebale slati “poruke o društvenoj uključivosti i toleranciji”? Tako da se tipičnim, nekreativnim te iskližejiziranim porukama u subverzivnim elementima šalju poruke o kritici kapitalizma tj. “eksploatacije”, šalju se i poruke o toleranciji homoseksualnih parova, a posebno se ističe poruka “Odvratno, ali ja to toleriram” uz fotografiju obitelji koja sjedi za stolom, a u pozadini se vidi križ.

Tek kada se promatrač približi fotografiji može vidjeti sitnim slovima iduće riječi: “Svake nedjelje veteran, konzervativac, liberal, gay i ateist sjede za stolom i toleriraju jedno drugoga”. Pri čemu naravno fotografija implicira kako su konzervativac odnosno branitelj netko od starijih ukućana dok su mladi tj., nove generacije liberalne, ali tolerantne prema nečemu što je ipak odvratno.

www.medjugorje-news.com

Izvor
Narod
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er