MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva za nama posebno dragu dušu koja trpi u čistilištu

Molitva za nama posebno dragu dušu koja trpi u čistilištu Sv. Gertruda velika je molila ovu molitvu skupa sa službom pokojnika i upitala je Gospodina da li mu je draga ova molitva, a Isus joj je odgovorio: «Toliko mi je draga kao da mene samog oslobađaš iz zatočeništva i svaki puta kada moliš ovu molitvu jedna duša bude oslobođena od čistilišnih muka. U prikladnom trenutku uzvratiti ću za ova dijela ljubavi prema trpećim dušama po svemogućnosti moje velikodušnosti.

Molitva za dušu koja trpi u čistilištu

Pozdravljam te i blagoslivljam, slatki moj Isuse, klanjam ti se cijelim svojim srcem, i zahvaljujem ti zbog ljubavi koju si nam iskazao u svom utjelovljenju, rođenju u siromašnoj štalici, i jer si htio ostati s nama u Presvetom Sakramentu. Molim te da sjediniš ovu moju molitvu koju ti prikazujem za tebi dragu dušu (ime osobe za koju se moli) sa zaslugama tvog presvetog života.

Obilnom milosti ove molitve želim nadoknaditi i savršeno zadovoljiti za sve što je ova duša propustila u slavljenju tebe, u molitvi, krepostima, dobrim djelima koje je trebala činiti tebi za ljubav, koja je mogla učiniti tvojom milošću i nije učinila s čistom nakanom i savršeno. Amen. Pokoj vječni daruj mu Gospodine, svjetlost vječna svijetlila mu, počivao u miru! 

Pozdravljam te i blagoslivljam, slatki moj Isuse, klanjam ti se cijelim svojim srcem i zahvaljujem ti za beskrajnu ljubav koju si nam iskazao kada si Ti, Stvoritelj svemira, kako bi nas otkupio, postao nevina žrtva, predan u ruke ljudi koji su te vezali, vukli, tukli, vrijeđali, bičevali, trnjem okrunili, osudili na smrt, skinuli do gola, razapeli tako da si umro užasnom smrću na križu a Srce su ti proboli kopljem.

Sjedinjujem se s tvojom beskrajnom ljubavlju prikazujući ove moje molitve, i molim te po zaslugama tvoje presvete smrti i muke, da izbrišeš što duša za koju te molim je učinila protiv tvoje volje u mislima, riječima i djelima. Molim te također da prikažeš Bogu Ocu tvoje zasluge, svaku patnju i trpljenje tvoga tijela prekrivena ranama i tvoju ožalošćenu dušu kao nadoknadu za sve manjkavosti koje je učinila ova duša i kao zadovoljštinu tvojoj pravednosti. Amen. Pokoj vječni daruj mu Gospodine, svjetlost vječna svijetlila mu, počivao u miru! 

Pozdravljam te i blagoslivljam, slatki moj Isuse, klanjam ti se cijelim svojim srcem i zahvaljujem ti za beskrajnu ljubav koju si nam iskazao kada si uskrsnuo u uzašao na Nebo, proslavio si našu ljudsku narav koju je smrt bila pobijedila, i postavio s desna Ocu. Sada te molim da duša za koju te molim brzo postane sudionica tvoje slave i pobijede. Amen. Pokoj vječni daruj mu Gospodine, svjetlost vječna svijetlila mu, počivao u miru!

Pozdravljam te i blagoslivljam, slatki moj Isuse, klanjam ti se cijelim svojim srcem i zahvaljujem ti za sva dobročinstva kojima si ispunio tvoju slavnu Majku i sve tvoje svete izabrane. Želim se sada sjediniti sa ljubavlju tvojih svetih koji te slave i zahvaljuju ti za spasenje koje su zadobili po tvom Utjelovljenju, Muci i Uskrsnuću i molim te da nadoknadiš zaslugama i molitvama tvoje i naše Majke i svih svetaca ono što nedostaje duši za koju te molim kako bi dospjela u blaženu Domovinu i mogla zauvijek uživati tvoju prisutnost. Pokoj vječni daruj mu Gospodine, svjetlost vječna svijetlila mu, počivao u miru!

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er