SVIJET

U terorističkom napadu ubijena redovnica

Naoružana skupina zapalila je kombonijansku misiju u Chipeneu u Mozambiku. Dvojica svećenika „fidei donum“ i dvije redovnice uspjeli su pobjeći. Nažalost, preminula je redovnica sestra Maria De Coppi, koja je u zemlji boravila od 1963.

Kombonijansku zajednicu u Chipeneu, na sjeveru Mozambika, napala je u utorak neidentificirana naoružana skupina.

Sestra Maria De Coppi, 84, venecijanskog podrijetla, koja je u Mozambiku djelovala od 1963., ubijena je iz vatrenog oružja.

Dvojica svećenika fidei donum, vlč. Lorenzo Barro i vlč. Loris Vignandel te dvije redovnice uspjeli su se spasiti.

Zapaljeni su župni objekti, dom i novootvorena informatička soba.

„Molimo za vječni počinak naše sestre“, stoji u brzojavu sućuti koju potpisuje s. Enza Carini, generalna tajnica kombonijanskih misionara. „Sigurno će zagovarati narod Mozambika i za mir u toj zemlji koju je toliko voljela“.

Maria De Coppi, kombonijanska misionarka, rođena je 1939. u Santa Lucia di Piave, u talijanskoj pokrajini Treviso. Prvi je put stigla u Mozambik dok je zemlja još bila portugalska kolonija. Nakon što je dobila državljanstvo, s. Maria postala je dio te zemlje i tog naroda, neprestano služeći u raznim misijama u provinciji Nampula.

Kako javlja venecijanski tjednik L’Azione.it, koji ju je intervjuirao u Italiji 2021. godine, posljednje dvije godine u Mozambiku bile su vrlo teške zbog rata na sjeveru oko zemljišnih resursa, zbog ciklona i dugotrajne suše.

Redovnica je govorila o krajnjem siromaštvu i obiteljima u bijegu. „Trudim se biti bliska ljudima“, rekla je, „prije svega slušajući što mi govore. Unatoč materijalnoj neimaštini, slušanje drugih ipak je veliki dar, to je prepoznavanje njihova dostojanstva“.

Vatican News

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er