MEĐUGORJEVIJESTI

U Međugorje nakon tri dana putovanja stiglo 50 izbjeglica iz Ukrajine

U Međugorje je sinoć stiglo 50 žena i djece koji su izbjegli iz ratom pogođene Ukrajine nakon tri dana putovanja, a dočekali su ih predstavnici Crvenog križa i mještani koji su im pripremili večeru i topli smještaj u svojim pansionima.

Tajnik Crvenog Križa HNK Bojan Rosić za Klix.ba je rekao kako su svi nakon tri dana putovanja jako umorni i iscrpljeni, ali prije smještaja u pansione svi rade antigenska testiranja na Covid -19 kako bi se preveniralo moguće širenje zaraze koronavirosom.

Za njihov boravak je kako navodi već sve spremno, te se vrijedno radilo kako bi im dolazak u ovo hercegovačko mjesto bio što ugodniji, a već danas se očekuje dolazak još 49 izbjeglica koje su u bijegu od ruske agresije nad Ukrajinom i među kojima je 32 djece.

Pored sinoć pristiglih 50 izbjeglica, u Međugorju je Crveni Križ evidentirao već njih 26, ali kako navode broj osoba koje su pobjegle od rata u tom mjestu je bez sumnje daleko veći, jer oni koji su dolazili kao hodočasnici ranije sada stižu samostalno znajući da su im vrata u Međugorju otvorena.

Vlasnici pansiona u Međugorju su izbjeglicama stvorili uvjete ugodne za boravaka, ali s obzirom na to da neprestano pristižu u to mjesto i da je neizvjesno do kada će ostati Crveni križ FBiH i HNŽ zajedno s općinskim humanitarnim organizacijama neumorno im pruža pomoć.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button