VJERA I DUHOVNOST

Vidjelica Marija: Gospa nam poručuje da je ovo najvažnija stvar za borbu protiv planova koje Sotona trenutno ima…

Post na kruhu i vodi najvažnija je stvar za borbu protiv planova koje Sotona trenutno ima”, rekla je međugorska vidjelica Marija Pavlović. “Naš nas Gospodin podsjeća da se određeni demoni mogu istjerati samo molitvom i postom”, dodala je.

Post je fenomenalno oružje za duhovnu borbu u ovim vremenima otpadništva i duhovne lijenosti. Od prvih dana ukazanja, Međugorska kraljica mira inzistira da postimo, na kruhu i vodi, svake srijede i petka u godini. Ali to nije bilo jedino ukazanje koje je to poticalo; samo je najpoznatije.

“Post na kruhu i vodi najvažnija je stvar za borbu protiv planova koje Sotona trenutno ima”, rekla je međugorska vidjelica Marija Pavlović. “Naš nas Gospodin podsjeća da se određeni demoni mogu istjerati samo molitvom i postom”, dodala je. U ukazanju, Kraljica mira govori: “budite svjedoci nade, jer ponavljam vam, dječice: molitvom i postom čak se i ratovi mogu suzbiti.”

Bezbroj puta vidioci su nas podsjetili da post čini čuda, ratovi i prirodne katastrofe mogu se zaustaviti jer su postom zaustavljeni prirodni zakoni. Dakle, svrha posta je dovesti red i naš duhovni život u odgovarajuću ravnotežu. Post pomaže stvoriti više prostora za Boga u našem životu, kao i u svjetskim događajima, jer Gospodin vidi da podnosimo žrtvu i potvrdno odgovara onima koji žrtvuju.

No, ima onih koje post na kruhu i vodi ne privlači. Tada možemo uzeti ono što je rekao međugorski župnik fra Marinko Šakota: možete postiti na voću. I da, postoje mnoge stvari kojih se možemo odreći kao oblik posta za započinjanje ove prakse. I ako nam je teško započeti, moramo početi malo po malo, po nekoliko sati, i zamoliti Boga Oca za milost posta još od prethodne noći.

Vezani članci

Tijekom korizme Crkva traži od nas da povećamo svoju molitvu, post i milostinju. Ovaj je zahtjev rezultat činjenice da, uskraćujući sebi nešto što nam se sviđa, sjetimo se da je najveće dobro od svih – Bog. Ali ako trebate malo potpore, sjetite se što je rekao sveti Vasilije Veliki:

“Post je oružje za zaštitu od demona.” I dalje: “Naši anđeli čuvari stvarno bdiju nad onima koji su čiste svoju dušu postom.”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er