ENGLESKISVIJETZANIMLJIVOSTI

U Brazilu se gradi najveći kip arkanđela Mihaela na svijetu

Izgradnja skulpture svetog Mihaela arkanđela već je započela u gradu São Miguel Arcanjo, u ruralnoj sjevernoj regiji države São Paulo (južni Brazil), bit će to najveći kršćanski kip na svijetu, tvrde njegovi graditelji.

Najveća kršćanska statua na svijetu bit će dio vjerskog kompleksa nazvanog “Arkanđelova špilja”. Projekt također uključuje prostor za misu s kapacitetom od 12 000 sjedećih mjesta, ispovjedaonice, marijansku špilju, sobu za svijeće, sobu za čuda, muzej sakralne umjetnosti, paviljon za pobožnost i gledalište, kao i praktičnu infrastrukturu kao što su restoran i parking. Kao inspiracija za projekt poslužilo je talijansko svetište Monte Gargano, gdje se sveti Mihael ukazao četiri puta.

“Partnerstvo s Monte Garganom uspostavljeno je u listopadu prošle godine. Postale smo sestrinske crkve. Predstavili smo im projekt i jako im se svidio! Ideja je dovesti Monte Gargano u Brazil”, objašnjava župnik i rektor Bazilike svetog Mihaela Arkanđela otac Márcio Giordany Costa de Almeida. Projekt je vrijedan više od 5,2 milijuna američkih dolara (25 milijuna brazilskih reala), a financirat će se donacijama vjernika, zajednice i privatnog sektora.

Kip je izradio kipar Markus Moura, isti koji je radio na Kristu zaštitniku Encantada u Rio Grande do Sulu. Očekuje se da će prvi dio kompleksa biti svečano otvoren za tri godine.

Ovaj novi najveći kršćanski kip na svijetu bit će izgrađen u gradu za koji se već kaže da ga je posvetio sam arkanđeo. Prema lokalnoj usmenoj tradiciji, sveti Mihovil se ondje pojavio u kontekstu ustavne revolucije 1932. kako bi razdvojio dvije vojske i rekao im kada je rat završio.

Aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er