Uncategorized

TUŽNA GODIŠNJICA Prije godinu dana poginuo je Kobe Bryant

„Kao dugogodišnji stanovnik Orange Countyja i vjernik naše biskupije, Kobe bi često dolazio na misu i sjedio u stražnjem dijelu crkve kako njegova prisutnost ne bi ometala ljude od fokusiranja na Kristovu prisutnost“, rekao je biskup Timothy Freyer.

Na današnji je dan prije točno godinu dana u helikopterskoj nesreći zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom poginuo jedan od najvećih košarkaša u povijesti: Kobe Bryant.

U 20 profesionalnih NBA sezona koje je proveo igrajući za  Los Angeles Lakerse, Bryant je osvojio pet naslova prvaka te je 18 puta biran u All-Star momčad.

No, možda će mu od svih njegovih odlazaka u košarkaške hramove diljem SAD-a biti presudniji njegov odlazak u crkveni hram na samo jutro pogibije.

Jedan od župljana koji je bio u crkvi u kojoj je ranije tog dana bio Bryan napisao je na društvenoj mreži: „Tijekom mise, svećenik nas je obavijestio da su Kobe i Bryant i njegova kći bili na misi ovo jutro u Našoj Gospi Kraljici Anđela“.

Informaciju je potvrdila i glasnogovornica župe, Julie Hermes, rekavši da je slavni košarkaš sa svojom kćeri bio na misi u 7 ujutro, što je bilo njegovo uobičajeno vrijeme za nedjeljnu misu, a kako je posvjedočila jedna vjernica, barem povremeno bi bio i na dnevnoj misi.

Herms je dodala kako je Kobe bio „vrlo diskretan“. Sjedio bi sa svojom obitelji u stražnjem dijelu te obično otišao „malo ranije prije samog kraja službe“, kako ne bi stvarao gužvu.

Biskup biskupije Orange, kojoj je Bryantova župa pripadala, napisao je da je košarkaš bio „predani katolik koji je volio svoju obitelj i svoju vjeru“.

„Kao dugogodišnji stanovnik Orange Countyja i vjernik naše biskupije, Kobe bi često dolazio na misu i sjedio u stražnjem dijelu crkve kako njegova prisutnost ne bi ometala ljude od fokusiranja na Kristovu prisutnost“, dodao je biskup Timothy Freyer.

Jedan od sužupljana izjavio je kako je Bryant bio važan član njihove zajednice. „Bio je običan tip po čijem ponašanju nikada ne biste zaključili da je zvijezda. Kretao bi se bez tjelohranitelja.”

Od Bryanta se oprostio i nadbiskup Los Angelesa, Jose H Gomez, grada u kojem je Kobe postigao svoje najveće sportske uspjehe.

“Jako me je ražalostila vijest o tragičnoj smrti Kobea Bryanta ovog jutra. Molim se za njega i njegovu obitelj. Neka počiva u miru i neka Blažena Djevica Marija pruži utjehu njegovim najbližima.”

“Ništa nije utješnije za one koji žaluju od saznanja da je njihov voljeni slavio Boga neposredno prije smrti zato što je slavljene Boga ono što raj jest”, napisao je Gomez.

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er