ZANIMLJIVOSTI

“Trudna planina” – to što je isklesana u samo 15 dana dovoljno govori

Iako je umjetnik Dubian Monsalve dovršio veliku skulpturu na otvorenom “Trudna planina” 2012. u blizini gradića Santo Domingo u blizini Medellina u Kolumbiji, trebalo je neko vrijeme da zaokupi pažnju međunarodne javnosti.

Monsalve, koji je u to vrijeme bo student, koristio je samo rudimentarne poljoprivredne alate kako bi isklesao svoje remek-djelo u kratkom roku od 15 dana, nije snimio nijednu fotografiju svoje dovršene skulpture niti je učinio bilo što kako bi promovirao svoj rad.

Tek 2015., kada je anonimna fotografija postavljena na internet, “Trudna planina” dobila je preko 2 milijuna lajkova na Facebooku i postala turistička atrakcija u inače mirnom gradu. Nedavno su fotografije skulpture ponovno kružile društvenim mrežama, a objava od 4. lipnja na stranici The Australian Catholics dobila je više od 35 tisuća lajkova.

“To je posveta životu”, objasnio je umjetnik za ACI Prensa.

Pojasnio je kako je skulptura “također način odavanja počasti ljudima koji žive u zajednici koji su bili pogođeni društvenom i političkom krizom koja je okruživala trgovinu drogom 1990-ih. To je bio način da se simbolizira cijeli taj proces koji smo morali proživjeti…

Sada mislim da postoji još jedna nada, unatoč teškoćama kroz koje smo prošli… Ljudi su se vratili na selo, ponovno su sadili, naseljavaju kuće. Dakle, bila je to počast poput ponovnog rođenja”, rekao je Monsalve. Monsalve se također dotaknuo činjenice da je skulptura izjava o njegovim kršćanskim uvjerenjima u obrani života.

“Vjernik sam i vjerujem da je život vrijedan svega. Dakle, taj simbol “Trudne planine” također predstavlja ženu koja daje život jer život je svet od začeća do njegovog prirodnog kraja.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er