MOLITVE

Tri snažne molitve svetoj Riti koje molite svakodnevno

Tri molitve svetoj Riti – Zazivaju je kod neplodnosti, osamljenosti, bolnih rana i bolnih tijela, očajnih stanja, naizgled nemogućih i nerješivih problema i slučajeva jer usprkos mnogih nedaća i gubitaka nikada nije gubila vjeru u Svevišnjega.

Zaštitnica je bolesnika, roditelja, udovica, majki, ranjenika, žrtava bračnog nasilja i pogrda, problematičnih brakova, očajničkih podviga, zaboravljenih i izgubljenih slučajeva, te mnogih naselja, župa i crkava diljem svijeta. Naročito je zazivaju u bezizlaznim situacijama, teškim neizlječivim bolestima poput raka. Uz to je zazivaju i žene željne djece.

1. Molitva svetici beznadnih slučajeva

Pod težinom tuge i boli obraćam se s pouzdanjem Tebi, koju nazivam “sveticom nemogućeg”, da mi brzo ishodiš pomoć. Oslobodi, molim te, moje siromašno srce tjeskoba, koje me muče. Povrati mi mir, da bismo Duhom ispunjeni bili zauvijek utvrđeni.

Budući da je bilo uzaludno svako sredstvo da mi pribavi utjehu, pouzdajem se potpuno u Tebe, koja si od Boga izabrana za odvjetnicu u najočajnijim slučajevima. Ako su moji grijesi zaprekom k ispunjenju mojih želja, isprosi mi od Boga kajanje i oproštenje. Ne dopusti, o ne, da i dalje prolijevam gorke suze. Nagradi moje čvrsto ufanje, a ja ću učiniti da bi gdjegod upoznali Tvoje veliko milosrđe spram ožalošćenih duša.

2. Molitva svetoj Riti u nevolji

Sveta zaštitnice nevoljnika, sveta Rito, bila si ponizna, čista i strpljiva. Tvoje molbe nebeski Zaručnik ne odbija, stoga te molim da isprosiš za me od našega Uskrsnuloga Isusa molbu koju ti upućujem… Milostiva mi budi na veliku slavu Božju, da te slavim i hvalim u vijeke. Slavna sveta Rito, ti si čudesno sudjelovala u muci Gospodina našega Isusa Krista. Isprosi za me milost da pokorno podnosim teškoće ovoga života i zaštiti me u svim mojim nevoljama. Amen.

Vezani članci

3. Čudesna molitva svetoj Riti za bračnu ljubav

O uzvišena sveta Rito, u poslušnosti prema svojim roditeljima ti si sklopila brak. Prikazala si sebe kao pravi primjer kršćanske žene. Klečim pred tobom i otvaram ti svoje srce i molim te da mi Bog kroz tebe udijeli pomoć i zaštitu. Mnogo godina si u svome braku patila, iako si bila pravedna.

Moli Gospodina da mi da dovoljno snage da ostanem vjerna/vjeran njemu i svome mužu/svojoj ženi. Preuzmi sve nas, posveti naš rad, blagoslovi sve naše poslove da budemo dostojni slave Božje i da dobijemo zajednički blagoslov. O sveta Rito, neka ništa ne ometa naš brak u našoj kući, neka bude sretan i anđeli mira neka nas štite.

Otkloni molimo te, svaku svađu od nas. Neka nad nama i u nama vlada radost i da naša srca budu u ljubavi uzdržana. Prenesi ovu molitvu, o sveta Rito, pred našega Gospodina i moli Ga da nas čuje i usliša, da moj muž/moja žena i ja budemo u nebu kako bismo mogli zajedno slaviti Gospodina. Amen.

molitve sv riti

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er