VJERA I DUHOVNOST

Blažena Anna Katarina Emerich: Na dan Suda vidjeti ćemo sve strahote koje smo Isusu učinili, zato počnimo već danas moliti ovu molitvu

Blažena Anna Katarina Emerich mističarka je koja je vidjela svu strahotu Isusove muke. Upozorava da ćemo na dan Suda baš svi vidjeti ono što smo učinili Isusu, svaki od nas vidjet će rane koje za koje je on zaslužan.

Zbog toga nas blažena Anna Katarina poziva, osim na sustavno suočavanje s tom istinom kroz razmatranje muke Gospodnje i na ovu molitvu:

Blažena Anna Katarina Emerich o muci Isusa i našim grijesima:

…Sasvim je nemoguće opisati što je sve Sveti nad svetima pretrpio od ovih bezdušnika. Pogled na sve to ostavljao bi me bez daha. Stvarno bih se razboljela osjećajući se kao da neću preživjeti.

Međutim moramo se sramiti zbog naše slabosti i osjetljivosti koja nas ostavlja nesposobnima da mirno saslušamo opis muka, ili da pričamo bez odbojnosti o tim trpljenjima, koje je naš Gospodin podnio tako mirno i strpljivo za naše spasenje.

Užas koji osjećamo je tako velik, kao kad je ubojica prisiljen položiti ruke na rane koje je on sam zadao svojoj žrtvi. Isus je sve pretrpio, a da usta nije otvorio. Čovjek je taj, grešni čovjek, koji je počinio sve te zločine protiv onoga, koji je njegov Brat, njegov Otkupitelj i njegov Bog.

I ja, i ja sam velika grješnica, i moji grijesi su uzrokovali ta trpljenja. Na dan suda, kada će sve skriveno biti otkriveno, vidjeti ćemo naš dio, koji smo uzrokovali u trpljenju Sina Božjega.

Vidjeti ćemo koliko smo mu trpljenja uzrokovali grijesima koje smo stalno ili često ponavljali, a ti grijesi su ustvari vrsta pristanka koji smo dali Isusovim okrutnim neprijateljima, da izvrše mučenja na Isusu.

Pa ako se, jao, ozbiljno osvrnemo na to, shvatiti ćemo da bismo trebali neprestano ponavljati ove riječi iz molitvenika: ‘Gospodine, daj radije da umrem, nego da te svojevoljno grijesima uvrijedim.’

anna katherina emmerich

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button