VJERA I DUHOVNOST

Tri snažna citata Padre Pija o smislu patnje

Evo tri citata Padre Pija koji nam služe kao mudrost u našim životima i posebno nadahnuće ovog rujna, podsjećajući nas da je patnja kada se s ljubavlju nudi Bogu veliki izvor svetosti.

1) “Križ te neće zdrobiti; ako te njegova težina natjera da teturaš, njegova će te snaga također održati.” Uostalom: kad je Šimun Cirenac uzeo križ, pomogla mu je sama krv Isusova koja je bila na križu. Ovo bi nas trebalo podsjetiti da ćemo, kad teturamo pod teretom križa, doživjeti i Kristovu blizinu.

2) “Trpeći možemo nešto dati Bogu. Dar boli, patnje je velika stvar i ne može se postići u Raju.” Ovaj nas citat podsjeća da je naša patnja dragocjeni dar koji možemo dati Bogu dok smo još na zemlji, ponuditi ga za obraćenje duša, duša za koje molimo, otpuštanje duša u Čistilište, popravak srca Isusova i Marijina i čišćenje vlastite duše.

3) “Tvoje su suze sakupili anđeli i stavili ih u zlatni kalež, a naći ćeš ih kada se postaviš pred Boga.” Ova slika, koju je objasnio Padre Pio koji je bio poznat kao odan svom anđelu čuvaru, prekrasna je utjeha za teška vremena. Zamislite suze prolivene u tuzi kao dar Duha Svetoga koji nam pomaže da se približimo Bogu; dar koji ne možemo u potpunosti razumjeti s ove strane neba. Kao što je sveta Terezija Avilska savjetovala trebali bismo ostaviti “suze da kapnu kad ih Bog pošalje, bez pokušaja da se prisilimo da ih prolijemo. Zatim, ako ih ne obaziremo previše, oni će isušeno tlo naše duše ostaviti dobro natopljeno, čineći ga plodnim dobrim plodovima; jer ovo je voda koja pada s neba.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er