KRIŽEVACMEĐUGORJE

Fra Jure Barišić o novim aktivnostima u župi Međugorje

Župljani župe Međugorje uključeni su u brojne aktivnosti župe. Djeluje kroz Framu, Franjevački svjetovni red, uključeni su u zborove, a fratri su odlučili od ove jeseni pokrenuti i Biblijsku grupu.

„Svi smo se u Međugorju posvetili brizi za hodočasnike kroz kateheze i seminare, ne samo mi fratri, nego i svi koji ovdje žive. I onda se rodila jedna ideja da kroz advent i korizmu započnemo s katehezama koje su namijenjene  prvenstveno našim župljanima i vidjeli smo kako je bio lijep odaziv. Nakon toga smo razmišljali što od 1. rujna opet ponuditi župljanima. Prije smo imali Biblijsku sekciju koju je vodio naš bibličar fra Ivan Dugandžić i ona je prestala s radom, no onda smo odlučili ponovno krenuti s Biblijskom sekcijom koja će biti svakoga četvrtka u prostorijama Radija.

Kateheze o Bibliji imat ćemo mi fratri. Plan je upoznati se bolje s Biblijom, i upoznati župljane s važnosti Božje Riječi, te tako potaknuti svakoga na čitanje Biblije, kako osobno, tako i u obitelji. Plan je da svaku biblijsku knjigu od knjige Postanka do knjige Otkrivenja prođemo. Neke ćemo dijelove skupa čitati, upoznat ćemo se sa sadržajem određene knjige i nadamo se i uzdamo u Božju pomoć da će to biti jedna prelijepa kateheza, duhovna obnova za sve nas. Ova Biblijska sekcija je za svakoga, nema dobne granice“, istaknuo je fra Jure i pozvao sve da se odazovu, a prijaviti se može u Župnom uredu do nedjelje. Prva kateheza će biti održana u četvrtak, 7. rujna.

Mise na svetkovinu Rođenja Blažene Djevice Marije – Malu Gospu će biti slavljene u župnoj crkvi u 8, 11 i 18 sati. U nedjelju nakon Male Gospe je blagdan Uzvišenja Svetoga Križa i sveta misa na Križevcu. Sveta misa će biti slavljena u 11 sati.

Radio Mir Međugorje

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er