VJERA I DUHOVNOST

Iako mnogi ne vide poruku njegovih djela-Tolkien je u Euharistiji crpio snagu za život

Tolkien je postao jedan od najpopularnijih autora svih vremena, a velik dio svog stvaralačkog nagona posljedica je njegovog intimnog odnosa s Isusom Kristom, prisutnog pod prilikama kruha i vina u Euharistiji.

Autor knjige “Gospodar prstenova” volio je redovito prisustvovati euharistiji, a to mu je učvrstilo vjeru u teškim vremenima, piše Kosloski s portala Aleteia.
J.R.R. Tolkien je proživio neka od najmračnijih razdoblja u ljudskoj povijesti. Borio se u Prvom svjetskom ratu, preživio pandemiju španjolske gripe, izdržao Veliku depresiju i svjedočio strahotama Drugog svjetskog rata.

Usred svih proživljenih nevolja, Tolkien je stekao naviku prisustvovati dnevnoj misi.

Njegov tipični dnevni raspored počeo je vedro i rano vožnjom biciklom na misu u katoličkoj crkvi sv. Alojzija u 7 i 30 ujutro sa svojim sinovima Mihaelom i Kristoferom. Nakon toga, odvezli su se kući na doručak koji im je pripremila supruga Edith.

Kad je njegov sin Mihael proživljavao osobne borbe, Tolkien ga je pozvao da se vrati euharistiji, izražavajući mu kako je ona održala njegovu vjeru u mraku.

Iz tame svog života, toliko frustriran, stavio sam pred vas jednu veliku stvar za ljubav na zemlji: Presveti Sakrament … Tamo ćete pronaći romantiku, slavu, čast, vjernost i pravi put svih vaših zemaljskih ljubavi.

U zasebnom pismu Mihaelu, ponovno je podijelio kako je svakodnevna misa bitan dio njegove vjere. Jedini lijek za slabljenje nesvjestice je pričest. Premda uvijek sam, savršen i potpun i nepovrediv, Presveti Sakrament ne djeluje potpuno i jednom zauvijek u nikome od nas. Kao i čin vjere, mora biti kontinuiran i rasti vježbom. Učestalost ima najveći učinak. Sedam puta tjedno hranjivije je nego sedam puta u intervalima.

Tolkien će postati jedan od najpopularnijih autora svih vremena, a velik dio svog stvaralačkog nagona posljedica je njegovog intimnog odnosa s Isusom Kristom, prisutnog pod pojavom kruha i vina u Euharistiji.

Usred tame, Tolkien je ugledao svjetlo Sina i to mu je dalo nadu koja će izdržati.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er