CRKVAOSTALOVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Svećenik upozorava: Ovo je jedna od najvećih đavolskih zamki…

Svećenik upozorava: “Ne daj se zaplesti u zamki zla i izbjegavati svetu ispovijed. Đavao zna da te ispovijed jača i vraća te u Božju milost i zato mu je u cilju držati te što dalje od Božjeg dodira”, piše fra Marin Karačić, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije.

Jedna od najvećih đavolskih zamki je odvući čovjeka od svete ispovijedi. I to mu nažalost često uspijeva. Upravo zahvaljujući našim mislima i pitanjima koja si postavljamo o smislu svete ispovijedi.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zašto ću se ispovijedati ako ću opet sagriješiti? Idemo malo izbanalizirati ovo pitanje. Zašto pereš suđe ako ćeš sutra opet jesti? Zašto se tuširaš ako ćeš se opet isprljati? Zašto pospremaš krevet ako ćeš sutra opet spavati? Mislim da možete još toliko sličnih pitanja sebi postaviti.

Svećenik upozorava: Ispovijedi se, očisti dušu, prozrači onu ustajalost koja se nakupljala u tebi mjesecima i godinama.

Ako daješ svježinu svome tijelu, svome domu pa daj svježine i svojoj duši. Ispovijedi se, očisti dušu, prozrači onu ustajalost koja se nakupljala u tebi mjesecima i godinama.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Čovjek u trenutku ispovijedi odlučuje da će se popraviti i nastojati ne griješiti. I mi bismo to stvarno htjeli i iskreno to govorimo. Ali naša grešna narav nam to ne dopušta. Usprkos tome, ti ne lažeš Gospodinu, jer u tom trenutku želiš promjenu. A što će se dogoditi kasnije to ne znaš. Ali zapamti da jedna ispovijed može potpuno izmijeniti tvoju vječnost.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ako Bogu nije teško svaki put ti oprostiti zašto je tebi teško doći na ispovijed?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Isus izravno govori o svetoj ispovijedi: “Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.” (Iv 20,23) Ispovijed te čisti i daje ti novi zalet, novu snagu, novu priliku. Daje ti hrabrost oduprijeti se grijehu i napasti.

Ne daj se zaplesti u zamku zla i izbjegavati svetu ispovijed.

Ne daj se zaplesti u zamku zla i izbjegavati svetu ispovijed. Đavao zna da te ispovijed jača i vraća te u Božju milost i zato mu je u cilju držati te što dalje od Božjeg dodira.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Dođi, susretni se s Onim koji ti želi dobro više nego što ti želiš samome sebi.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er