VJERA I DUHOVNOST

Svećenik odgovara na pitanje: Koliko često trebam moliti?

”Koliko često trebam moliti? Je li nužno imati i osobnu molitvu, ako molim u obitelji?”, pitanja su koja se često postavljaju, a odgovor je ponudio fra Ivan Slišković u emisiji “Pitajte svećenika” na Radiopostaji Mir Međugorje , naglasivši da ”ako je molitva odnos s Bogom postaje nam jasno ono što je Isus rekao: Molite bez prestanka!”

”To zvuči malo čudno, dosta teško i zahtjevno, kako moliti bez prestanka? Razlog je u našem krivom shvaćanju, jer molitvu često shvaćamo kao nešto što tek obavljamo, ali ako je molitva odnos s Bogom, ja na neki način cijelo vrijeme mogu biti u odnosu s Bogom, bilo da je to rad, moj posao, bilo da sam u društvu… u svakoj svojoj situaciji i zato nas Isus poziva: Budni budite i bez prestanka molitve. Ako ja znam da je Bog ljubav, onda ja čeznem provoditi vrijeme s Njim. Da se krivo ne shvati, ne trebamo ništa ne raditi nego samo moliti cijeli dan, ali je važno svaki dan imati vrijeme za Boga. Čudno je ako imamo svijest da nam je Bog sve dao da sve od njega dolazi, život, sposobnosti, posao, obitelj, prijatelji, sva postignuća… pa i ovaj dan.

Ako je sve to dar od Boga, nije pitanje koliko često trebam moliti, nego mi se samo nameće da ću naći vrijeme i za Boga, ako imam za druge stvari. To će biti neko povlašteno vrijeme, jer logično je da ću Bogu, koji je meni sve dao, dati najbolji dio sebe i najbolji dio svog vremena, a ne samo nekoliko minuta pred spavanje. Možda je najbolje ujutro dok je čovjek najsvježiji, to što se zove prvina dana, baš taj prvi dio dana dati Bogu i tu dobiti snagu i blagoslov da nas prati cijeli dan”, kazao je fra Ivan, dodajući kako postoji opasnost da ako svakodnevno molimo, molitva postane navika, kao neko ponavljanje koje nema srca, a i u Starom zavjetu i u Novom zavjetu Bog nas opominje zbog toga.

”Ako naše srce nije kod Gospodina, ako ne tražimo Gospodina, možemo izmoliti sto Očenaša i tisuća krunica, ali ako nemamo povjerenja u Boga, što možemo primiti, možemo li Boga uopće susresti? Smisao molitve je susret s Gospodinom. To je sva bit. Nije bit da nešto odradimo, nego da smo iskrena srca”, poručio je fra Ivan.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er