VJERA I DUHOVNOST

Zašto katolici ispovijedaju svoje grijehe svećeniku umjesto izravno Bogu?

Zašto katolici ispovijedaju svoje grijehe svećeniku, umjesto da ih kažu izravno Bogu? Pa, brz odgovor je zato što je to način na koji Bog želi da to radimo.

Bog nam, kroz Sveto pismo, zapovijeda da “jedni drugima priznajemo svoje grijehe”. Sveto pismo ne kaže da priznate svoje grijehe izravno Bogu i samo Bogu – ono kaže da priznate svoje grijehe jedni drugima. U Mateju, poglavlje 9, stih 6, Isus nam govori da mu je dana vlast na zemlji da oprašta grijehe. I onda nam Sveto pismo govori, u stihu 8, da je ova vlast dana “ljudima”… množina, piše Aleteia.

U Ivanu 20, stihovi 21-23, što je prvo što Isus kaže okupljenim učenicima u noći svog uskrsnuća? “Isus im reče: ‘Mir vama! Kao što je Otac poslao mene, tako i ja šaljem vas.” Kako je Otac poslao Isusa? Pa, upravo smo vidjeli u Mateju 9 da je Otac poslao Isusa s autoritetom na zemlju da oprašta grijehe. Dakle, Isus šalje svoje učenike kao što je Otac poslao Njega… dakle, s kojim autoritetom Isus mora slati svoje učenike?

Vlast na zemlji da oprašta grijehe. Stihovi 22-23 kažu ovo: “I kad je to rekao, dahne u njih i reče im: ‘Primite Duha Svetoga. Kome oprostite grijehe, bit će mu oprošteni; ako kome zadržite grijehe, zadržat će se.’” Zašto bi Isus apostolima dao moć da oproste ili zadrže grijehe ako nije očekivao da im ljudi priznaju svoje grijehe? I kako su mogli oprostiti ili zadržati grijehe ako im nitko nije ispovijedao svoje grijehe?

Vezani članci

Biblija nam govori da jedni drugima priznajemo svoje grijehe. Također nam govori da je Bog ljudima na Zemlji dao vlast da opraštaju grijehe. Isus šalje svoje učenike s vlašću na zemlji da opraštaju grijehe. Kada mi katolici ispovijedamo svoje grijehe svećeniku, jednostavno slijedimo plan koji je postavio Isus Krist. On oprašta grijehe preko svećenika… to je Božja moć, ali On tu moć koristi kroz službu svećenika.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er