MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Svećenik objašnjava: Evo zašto sveta voda ide sa mnom kamo god putujem

Svećenik Edward Looney objašnjava zašto sa sobom nosi svetu vodu u svaku hotelsku sobu i dijeli molitve koje moli. Svako malo imam priliku putovati i govoriti na konferencijama, govoreći o Marijinoj važnosti u duhovnom životu piše Aleteia.

Kad to učinim, obično moram prenoćiti u hotelskoj sobi. Jedna od osnovnih stvari koje pakiram (ili zato što sam svećenik, mogu napraviti) je mala boca svete vode. Zašto? Tri riječi: Zlo je stvarno. Prisutnost zla može ostati u prostoriji dugo nakon što se u njoj moglo dogoditi. Ne znate tko je bio prethodni stanar vaše hotelske sobe i kakvu su prtljagu donijeli sa sobom. Ne znate što se dogodilo u vašoj sobi.

Sveta voda je moćno sredstvo u zaštiti od zla i može pomoći rastjerati ostatke zla. Sljedeći put kada putujete, mogu li vam predložiti da spakirate malu bočicu svete vode? Kada dođete u svoju sobu, poškropite sobu svetom vodom. Ako nemate svetu vodu, vaša mjesna katolička župa trebala bi imati automat za svetu vodu. Nakon što poškropite sobu, izgovorite molitvu, tražeći od Boga da pošalje svoju zaštitu na vašu sobu i također da oprostite zlo koje se dogodilo. Molite za obraćenje onih koji su bili prijašnji gosti i molite za one koji će doći poslije vas.

Evo molitve koju sam napisao za takvu priliku:

Svemogući Bože, molim te da pošalješ svoje anđele da budu sa mnom na ovom mjestu i zaštiti me od svih napada Zloga. Molimo Te da oprostiš svaku nepravdu koja je ovjekovječena u ovoj prostoriji i dajte onima koji vas vrijeđaju milost obraćenja. Rastjeraj moći tame koje mogu biti u ovoj sobi i zaštiti me ove noći i one koji će ovdje spavati u nadolazećim noćima. Isuse uzdam se u Tebe!

Nije loše moliti se i za hotelske radnike koji se sele iz jedne sobe u drugu, izloženi nadnaravnom tko zna čemu. Još jedna lijepa i snažna molitva koju biste mogli izgovoriti dolazi iz Noćne molitve Liturgije sati na posebne svečanosti. To je molitva koju često molim u ovim situacijama:

Gospodine, molimo te [ili ja] da posjetiš ovu kuću [sobu] i protjeraš iz nje svu smrtonosnu snagu neprijatelja. Neka tvoji sveti anđeli borave ovdje da nas čuvaju u miru, i neka je tvoj blagoslov uvijek na nama. To molimo po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Dodatno, možete poželjeti zazvati zagovor sv. Mihaela Arkanđela ili svog anđela čuvara. Uz molitvu i svetu vodu bit ćete zaštićeni od ostataka zla i pripremljeni ako dođe do duhovne bitke.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er