CRKVAVIJESTI

Oskvrnavljeni kršćanski kipovi zbog širenja lažnih vijesti

Oskvrnavljeni kršćanski kipovi zbog širenja lažnih vijesti/ Hinduistički nacionalisti napali su katoličko svetište u biskupiji Guntur lažno tvrdeći kako je križ podignut na mjestu njihova idola. Nakon incidenta lokalni vjernici održali su miran prosvjed.

U noći s 14. na 15. svibanj oskvrnavljeni su kipovi Djevice Marije, Djeteta Isusa i Presvetog Srca Isusova u katoličkom svetištu koje je često na meti hinduista. Razlog ovoga napada je lažna tvrdnja kako je križ uzdignut na mjesto hinduističkog božanstva. Lokalna policija opovrgnula je tvrdnje.

“Svećenici, redovnice, laici i vjernici drugih konfesija okupili su se i prosvjedovali zajedno kako bi pokazali jedinstvo, mir i solidarnost onima koji su napadnuti tim činom. Sastali smo se u centru koji je dobio ime po Majci Tereziji“, kazao je za Asia News biskup Guntura mons. Bhagyaiah Chinnabathini.

Prema riječima rektora svetišta o. Bala Subash Chandra Bosea, lažne optužbe kruže u hinduističkim krugovima od prošle godine, a proširio ih je Sunil Deodhar, nacionalni tajnik Bharatiya Janata, jedne od najvećih političkih stranka u Indiji. Na svom službenom Twitter računu optužio je “kršćansku mafiju” za izgradnju “ilegalnog križa” na mjestu gdje su postojali otisci stopala  boga Narasimhama, koji je jedan od pojavnih oblika boga Višne.

Lokalna policija brzo je reagirala, objavivši video zapis u kojem se jasno vidi kako su križ i hinduističko božanstvo na različitim brežuljcima i da nemaju ništa jedno s drugim. Unatoč tomu, ustrajalo je neprijateljstvo prema ovom kršćanskom mjestu.

J.M., KT

www.medjugorje-news.com

Izvor
nedjelja.ba
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er