VJERA I DUHOVNOST

Poruka vidjelice: “Svatko tko se bude zalagao za svetost braka i obitelji bit će proganjan jer…”

– Svatko tko se bude zalagao za svetost braka i obitelji bit će proganjan i diskriminiran jer to je ključno pitanje na kojem sve počiva-

Mnogi ne znaju da je tijekom poznatih navodnih ukazanja  Gospe jednoj redovnici u Americi od 1950.  do početka 1980., Blaženu Majku pratio njezin supružnik na zemlji, Sveti Josip – čije vrijeme, čini se, nastupilo sada i ove su poruke aktulanije nego ikada. Papa Franjo posvetio mu je 2021. godinu.

Iako nikada nije došlo do službeng pastoralnog  crkvenog odobrenja,  ove poruke nose nihil prepret i imprimatur nadbiskupa Paula Leibolda iz Cincinnatija.

Još 11. ožujka 1958. godine Gospa je  rekla redovnici, sestri Mariji Neuzil, da će ‘sveti Josip doći uoči svog blagdana i prenijeti joj poruku’. ‘Dobro se pripremite. Bit će posebna poruka. Moj sveti supružnik ima važnu ulogu u donošenju mira,’, rekla joj je.

Kad se Josip pojavio kao što je i obećano, neuglednoj časnoj sestri, rekao je: „Klekni, kćeri moja, jer ono što ćeš čuti i što ćeš napisati dovest će bezbrojne duše u novi način života.

“Dušama donosim čistoću i poslušnost koja ju  je okrunila.”

“Neka očevi oponašaju moju veliku životnu čistoću i duboko poštovanje koje sam pokazivao prema svojoj Bezgrješnoj supružnici” .

“Očevi moraju doći k meni kako bi se naučili poslušnosti autoritetu: Crkvi uvijek, kao zaručnici Boga, zakonima zemlje u kojoj žive, sve dok oni ne idu protiv Boga i njihova bližnjega” .

 “Moja je bila savršena poslušnost Božanskoj volji. Biti neoprezan u ovome najneprijatnije je Bogu i bit će strogo kažnjeni oni tko mu se suprotstavljaju na sljedećem svijetu. ”

Prema sestri Neuzil, koja je posljednje godine provela u Fostoriji u Ohiju, sveti Josip  je dodao:  “Neka očevi budu primjer svojoj djeci i bližnjima, nikada svojevoljno ne čineći ništa što bi moglo izazvati skandal među Božjim narodom.

“Očinstvo je od Boga i ono mora ponovno zauzeti svoje pravo mjesto među ljudima”.

Sestra Neuzil, koja je umrla 2000. godine, rekla je da je vidjela Josipovo “najčistije srce” kao da leži na smeđem križu. “Činilo mi se da je na vrhu srca, usred plamena koji se razlijevao, bio čisti bijeli ljiljan.”

Tijekom drugog pojavljivanja 19. ožujka 1958. godine, veliki, ali obično skriveni svetac rekao je časnoj sestri da  želio “da se odvoji dan u čast očinstva”.

“Sveto Trojstvo želi me na taj način počastiti da u mom jedinstvenom očinstvu bude blagoslovljeno svako očinstvo.”

Blažena Djevica Marija sestri Mariji Neuzil rekla je da ako svijet bude zaživio ovu Josipovu poruku o čistoći može biti pošteđen velike kazne.

Iako su ovo zapravo jedine poruke sv. Josipa svijetu, one nisu neobične  jer je Gospa i preko vidjelice iz Fatime poslala važnu poruku,  a koja ide u tom smjeru.

Zadnja bitka između Boga i Sotone vodit će se preko obitelji i braka – rekla je  sestra Lucija dos Santos,  1980. u pismu biskupu Bologne, kardinalu Carlu Caffarru.

Godine  2008. talijanski magazin Voce di Padre Pio objavio je intervju s kardinalom koji je progovorio o tom napadu na obitelj – na stup očinstva i stup majčinstva koje đavao s razlogom razara, najprije nečistoćom.

– Ivan Pavao II je znao da je brak muškarca i žene stup društva unutar generacija. Kad se taj zadnji stup sruši, razletjet će se cijela zgrada – citira kardinal Cafarra bivšeg papu u spomenutom intervju.

Papa Ivan Pavao II je stoga 1980. osnovao papinski institut za brak i obitelj i postavio kardinala Caffarru za rektora. Kardinal se pismom obratio sestri Luciji koja je tad bila časna u jednom samostanu da moli za tu nakanu. Uskoro je od nje dobio povratno pismo iz kojeg citiramo:

– Svatko tko se bude zalagao za svetost braka i obitelji bit će proganjan i diskriminiran jer to je ključno pitanje na kojem sve počiva-

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er