VJERA I DUHOVNOST

PADRE PIO O SRŽI SPASENJA Tko ovo ne čini, osuđuje se na pakao!

Padre Pio mistični je svetac prepun darova Gospodnjih preko kojih i danas čini čudesa u životima brojnih ljudi. Kao i kod svakog sveca, molitva je taj ključ prodiranja do Božjeg srca koje onda izlijeva blagoslove u nevjerojatnim i često nadnaravnim zahvatima, koji nikako ne isključuju i trpljenje.

Molitva koju je Padre Pio najviše molio bila je upravo sveta misa, koja je trajala i po nekoliko sati i u kojoj je Padre Pio potpuno uživljen u stvarnost Kristove žrtve izlijevao samoga sebe i svoje srce na kalvariju. On je doista trpio s Isusom u svetoj misi, a dokaz tome su brojne suze i boli koje su tekle za vrijeme prikazanja.

Poznate su njegove riječi upućene komisiji iz Vatikana zbog prigovora na duljinu mise: “Nemojte stavljati sat na Golgotu!”. Tako i vi nemojte s nestrpljenjem čekati kad će sveta misa završiti.

Nakon svete mise, molitva kojoj se Padre Pio predavao bila je sveta krunica u tolikoj mjeri da su ga nazivali „ŽIVA KRUNICA“ jer je molio krunicu po cijele dane!  Kad su ga pitali pred smrt da im nešto kaže on im je ovako rekao: „Ljubite našu dragu Gospu i potičite druge ljubiti je. Uvijek molite Krunicu!“ Za Krunicu je ovako govorio: „moje oružje“, „moj mač“, „la mia spada!“ Treba spomenuti da je padre Pio umro s Krunicom u svojim rukama.

Padre Pio poručivao je svojim molitvenim grupama ovo upozorenje: „Tko se ne moli, taj se osuđuje na pakao! Zato moli, nadaj se jer je Gospodin milosrdan!“.

Također je govorio: „Kad se molite zajedno, vaša je molitva jača!“ „Molite bez žalosti jer je molitva ključ oprosta. Nikada nećete dosađivati Bogu. Molite s osmijehom jer je naš Bog Bog radosti i veselja.“

O molitvi na koju je Bog dužan odgovoriti

Padre Pio dao nam je i ovu uputu: S vremena na vrijeme recitirajte strelovite molitve Bogu. Te su molitve poput strijela koje ranjavaju Božje srce i obvezuju Ga na odgovor. Ta riječ – obvezuje, nije pretjerana u ovom slučaju, kažem vam ako budete tako činili Bog će vam dati svoje milosti i pomoć u svemu”.

O rastresenosti u molitvi

Svojoj duhovnoj sestri Padre pio je pisao:

„Ne smiješ svojevoljno odvraćati pažnju. Ali ako si rastrešena, nastavi moliti i zadobit ceš velike zasluge, jer naš Spasitelj zna da ti nisi anđeo koji mu se moli, već siromašna žena.
Nastavi moliti bez prestanka. A kad ti se teško koncentrirati ne zaustavljaj se i ne gubi vrijeme razmatrajući zašto i zbog čega. To je kao kod putnika koji se izgubio na putu. Kada shvati da je na pogrešnom putu, odmah se okrene na pravi put. Zato moraš nastaviti promišljati bez zaustavljanja zbog nedostatka koncentracije.“

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button