SVIJET

Supredsjednica njemačkog ‘Sinodalnog puta’ zahtijeva veći pristup pobačaju u cijeloj zemlji

Supredsjednica njemačkog “Sinodalnog puta”, te predsjednica Središnjeg odbora njemačkih katolika, Irme Stetter-Karp pozvala je u intervju za njemački list Die Zeit na “široku nacionalnu politiku opskrbe pobačaja” u Njemačkoj.

Stetter-Karp je izjavila da abortus “nije redovita intervencija i ne treba ga tako tretirati”, ali je ustvrdila da se Središnji odbor njemačkih katolika zalaže za “etički odgovorno djelovanje svih uključenih”.

“U isto vrijeme, mora se osigurati medicinska intervencija pobačaja u cijeloj zemlji”, rekla je Stetter-Karp. “To trenutno nije slučaj jer nedostaje ginekološka skrb osobito u ruralnim područjima.”

Središnji odbor njemačkih katolika suorganizator je “Sinodalnog puta”, uz Njemačku biskupsku konferenciju. Stetter-Karp predsjednica je laičkog odbora njemačkog “Sinodalnog puta” i supredsjednica inicijative.

U ožujku je Savez njemačke katoličke mladeži (BDKJ), krovna organizacija udruga katoličke mladeži, proslavio ukidanje zabrane oglašavanja pobačaja od strane Savezne vlade Njemačke.

“U nekim područjima Njemačke pobačaji više nisu dostupni”, rekao je glasnogovornik udruge. “To stavlja trudnice pod dodatni vremenski pritisak, što otežava odluku za ili protiv pobačaja.”

Biskup Joseph Strickland iz Tylera u Teksasu osudio je Stetter-Karpove komentare, objavljujući tweet: “Ne možemo šutjeti dok drugi zagovaraju nacionalnu politiku ubojstva nerođene djece. Ovo je svjetska kuga i mora se oštro osuditi.”

“Sinodalni put” u Njemačkoj već je izazvao globalne kontroverze zbog prijedloga koje su iznijeli u svom programu, uključujući preokret katoličkog nauka o grešnosti homoseksualizma, svećeničkom ređenju žena i mogućnosti “blagoslova” istospolnih zajednica.

Izvor

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er