CRKVAVIJESTI

Stravičan napad: Rulja od 200-tinjak muslimana terorizirala je 80 kršćanskih obitelji

Rulja od 200-tinjak muslimana terorizirala je 80 kršćanskih obitelji u jednom pakistanskom selu. Lokalni izvještaji navode da je sukob izazvao sitni spor između kršćanske mladeži koja je čistila crkvu i jednog muslimanskog prolaznika na koga je pala prašina.

Kako navodi International Christian Concern (ICC), 15. svibnja, rulja od 200-tinjak muslimana napala je kršćansku zajednicu sela Chak, smještenog u okrugu Okara u pakistanskoj provinciji Punjab. Sve je trajalo pola sata, osam kršćana teško je ozlijeđeno, a 15 kršćanskih domova opustošeno.

“Napad je bio stravičan”

“Bili su naoružani staklenim bocama, kamenjem, sjekirama, palicama i ciglama”, rekla je Mangta Masih, te dodala: “Drugi su se stepenicama i preko krovova penjali u naše kuće te počeli lomiti interijer.” “Molili smo da poštede žene, ali napad se nastavio. Kidali su pramenove hvatajući nas za kosu i izvlačeći nas jednu po jednu, bilo je straš“, rekla je podcrtavajući za ICC da su napadnute i mlade djevojke kojima je odjeća bila poderana.

napad

Prema župniku katoličke crkve Sv. Tome o. Khalidu Mukhtaru napadi su posljedica sitnog spora između nekoliko dječaka koji su čistili crkvu i muslimanskog stanodavca koji ih je optužio da su ga zasuli prašinom.

“Slabost administrativnog aparata potiče napade na vjerske manjine”, rekao je otac Mukhtar za UCAN, a prenio je ICC, naglašavajući kako krivce obično brzo puste. “Religija se koristi za poravnavanje osobnih razmirica. Mještani se boje novih napada”, dodao je o. Mukhtar.

Dan poslije, 16. svibnja, kršćani su se okupili u svojoj župnoj crkvi kako bi sabrali svjedočenja i predali prijavu u policiju. Zamjenik policijskog upravitelja posjetio je selo 16. svibnja i uvjeravao mještane da će za ovaj incident biti podnesena krivična prijava.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er