CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Što je Crkvi potrebnije- žene ili majke?

Jedna vjernica, laikinja, je ovog tjedna dobila glasan pljesak na Sinodi o sinodalnosti za intervenciju koja se smatra odgovorom na pritisak nekih članova sinode za ređenje žena, koji je viđen kao pokušaj klerikalizacije laika, potvrdilo je nekoliko izvora.

Dan kao odgovor na višestruka izvješća malih skupina koja pozivaju na ređenje žena ne samo za đakonat, nego u nekim slučajevima i za svećenike, u jučerašnjem govoru se također tvrdi da je fokus na ređenju žena odvraćanje od onoga što žene u Crkvi žele i što im je potrebno.

Osim kritiziranja poziva na ređenje žena, trominutni govor – ili “intervencija,” naglasio je važnost majčinstva, kako biološkog tako i duhovnog, za razumijevanje onoga što znači biti žena iz katoličke perspektive, oslanjajući se na važnost Marije, Majke Božje, kao paradigme ženstvenosti.

Značajno, instrumentum laboris, odnosno vodeći dokument Sinode, uključuje 45 referenci na žene, ali samo dva puta spominje “majku”, oba puta samo u kontekstu zagovornih molitava Blaženoj Djevici Mariji.

Izvor

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er