OBITELJVJERA I DUHOVNOST

5 načina na koje vas trudnoća može približiti vašem mužu

Spoznaja da čekate bebu je uzbudljiva situacija u braku. Trudnoća često dolazi sa svojim izazovima, ali izgradnja snažnog odnosa uz izvrsnu komunikaciju pomaže vam oboma da prebrodite olujna mora koja su pred vama.

Vrijeme trudnoće provedeno zajedno pomaže mnogim parovima da se osjećaju bliže jedno drugome tijekom mjeseci iščekivanja novog djeteta. Odvajanje vremena za slavlje i uživanje u ljubavi jedno prema drugom kao par učinit će vas još boljim roditeljima.

Cijenjenje sposobnosti žene Kad zastanete i razmislite o svemu što žensko tijelo radi u začeću, rastu, rađanju i dojenju novog djeteta, čini se čudesnim! Vidjeti da se sve to događa daje mnogim muževima novo uvažavanje vaše snage i sposobnosti.

Briga vašeg muža za vas Trudnoća često iznese novu stranu vašeg muža, brižniju stranu nego što ste možda vidjeli prije. Njegova briga puna ljubavi za vas, uključujući fizičku i emocionalnu podršku, daje vam novu zahvalnost i za njega.

Planiranje vaše zajedničke budućnosti Postoji nešto u vezi s očekivanjem djeteta što prirodno navodi na razmišljanje o vašoj dugoročnoj budućnosti kao obitelji i kao para. Bilo da to znači pravljenje praktičnih planova ili maštanje o radostima koje dolaze, zamišljanje vaše zajedničke budućnosti zbližava par.

Prihvaćanje njegove pomoći Brakovi započinju tako da ste oboje potpuno samostalni i samodostatni, ali trudnoća često zahtijeva nova odricanja. Možda ćete se oslanjati na svog muža na nove načine. Sveti Pavao je napisao: “Muževi, ljubite svoje žene, kao što je i Krist ljubio Crkvu i predao sebe za nju” (Efežanima 5,25), tako da ova nova faza u vašem braku znači da vaš muž potpunije živi svoj poziv da polaže dolje njegov život za tebe.

Nova biološka veza Nedavna istraživanja su otkrila da DNK vaše djece ostaje u vašem tijelu desetljećima, a naravno, ta nova DNK djelomično dolazi od vašeg muža. Nevjerojatno je razmišljati o ovoj novoj fizičkoj vezi i o tome kako vas povezuje jače nego ikad prije.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er