HRVATSKAVIJESTI

Stanovnici zagrebačkog kvarta Resnik jutros su se okupili kako bi spriječili uklanjanje 115 godina starog raspela na čijem je mjestu planirana izgradnja kružnog toka

Stanovnici zagrebačkog kvarta Resnik jutros su se okupili kako bi spriječili uklanjanje 115 godina starog raspela na čijem je mjestu planirana izgradnja kružnog toka Ideja o izgradnji kružnog toka na mjestu raspela stara je osam godina, a građani su i ranije pokretali inicijativu protiv njezine provedbe piše Bitno.net.

Stanovnici zagrebačkog kvarta Resnik jutros su se okupili kako bi spriječili uklanjanje raspela na čijem je mjestu planirana izgradnja kružnog toka.

Riječ je o raspelu koje već 115 godina stoji na svome mjestu, a prema tvrdnjama dvadesetak stanovnika koji su spriječili njegovo micanje za njegovo uklanjanje ne postoji potrebna dokumentacija budući da se ne nalazi na lokaciji koja je u vlasništvu Grada nego Crkve.

“Jutros smo obustavili radove jer nemaju potrebnu dokumentaciju. Zemlja je u vlasništvu Crkve i svećenik je također došao na prosvjed. Raspelo bi se trebalo pomaknuti na mjesto ispred pekare, što je potpuno neprihvatljivo je predsjednica”, kazala je predsjednica mjesnog odbora Resnički gaj Nevenka Habric za Večernji.hr.

“Rekli su da im je župnik Marijan Piskač dao dopuštenje, ali on kaže da to nije istina. Župnik ne bi dao da se raspelo makne ni kada bi ga tukli”, ispričala je jedna od prosvjednica za Jutarnji.hr.

Ideja o izgradnji kružnog toka na mjestu raspela stara je osam godina, a građani su i ranije pokretali inicijativu protiv njezine provedbe.

Mještani ističu kako je raspelo koje na istom mjestu stoji još od 1906. godine puno starije od prometnica među kojima se nalazi koje su izgrađene 1968. i 1980. godine i ne planiraju dopustiti da ga se ukloni. Kako se neslužbeno doznaje zasad su u tome uspjeli jer su radovi odgođeni do daljnjega.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er