VIJESTI

Španjolski sud pokreće istragu protiv umjetnika zbog izlaganja bogohulnih skulptura

Sud u Španjolskoj je donio odluku o pokretanju pripremnog postupka protiv skupine umjetnika zbog “mogućeg postojanja kaznenog djela” protiv vjerskih osjećaja.

Odluka Prvostupanjskog suda br. 6 u Fuenlabradi, Španjolska, donesena je kao rezultat žalbe koju je podnijela Zaklada kršćanskih odvjetnika. U tužbi se navodi da je takozvani Kolektiv južnjačkih umjetnika (CAS) počinio zločin ismijavanja kršćanske vjere. Naime, tužba je podignuta zbog izložbe raspela izrađenih s glavama lutaka. Dijelovi su predstavljali razapetog čovjeka naoružanog pištoljem u lijevoj ruci i novčanicom u desnoj.

Još jedan u nizu zbog kojeg je podignuta kaznena prijava čini se da je ispovjedaonica u kojoj je na nepristojan način prikazan svećenik. Odvjetnica Chrisitan Lawyers zadužena za slučaj, Ana Antón, pozdravila je odluku suda. “U Christian Lawyers pozdravljamo otvaranje postupka protiv grupe CAS koja je napravila ovu izložbu počinivši zločin ismijavanja u Fuenlabradi,” rekla je u izjavi koju je objavila zaklada. “Dosta nam je činjenice da se tamo gdje vlada ljevica ovakvi napadi financiraju javnim novcem, što je također kriminal. Nećemo to dopustiti”, rekla je Antón. Zaklada Christian Lawyers je neprofitna civilna organizacija pravnika osnovana 2008. koja na sudu brani vrijednosti nadahnute kršćanstvom.

CNA

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er