CRKVAVJERA I DUHOVNOST

ŠOKANTNO: Svećenik otkriva : Iza blagoslova istospolnih parova ne krije se samo neposluh već nešto puno gore

Otac Hugo Valdemar iz Meksičke nadbiskupije upozorio je da svećenici koji su blagoslovili homoseksualne parove nisu samo neposlušni, već su počinili đavolski i čin svetogrđa. Napominje da nije tema rasprave u tome da Crkva diskriminira homoseksualce jer to nije istina. ‘Katekizam i svi crkveni dokumenti pozivaju na duboko poštovanje i pastoralnu ljubav prema takvim osobama.’

Međutim, naglašava Valdamar ‘ovdje uopće nije o tome riječ’. ‘Za crkvu je apsolutno neprihvatljiv grijeh požude i bluda bilo da se odnosi na heteroseksualne ili na homoseksualne ljude. Radi se o tome da neki svećenici pokušavaju stvoriti sliku da je crkveno odbacivanje grijeha isto što i odbacivanje grešnika, što nikako nije istina. Za grešnika kakav god njegov grijeh bio vrata milosrđa uvijek će biti otvorena’, dodao je.

Zbog toga, upozorava Valdemar, blagoslov koji su svećenici i pastoralni djelatnici podijelili homoseksualnim parovima nije samo čin neposluha, to je “uistinu svetogrdno djelo” i “đavolski čin ponosa i nemorala”, govori vlč. Valdemar koji je upozorio katolike u Latinskoj Americi rekavši im da je važno biti pažljiv prema ovoj situaciji u Njemačkoj “kako ne bismo dopustili da nas zaogrne ovaj izopačeni mentalitet rodne ideologije koji polako prožima društvo”.
“Uz oprez, moramo pozvati na jedinstvo Crkve, koje je nesumnjivo u opasnosti, jer ono što se događa u Njemačkoj zapravo je već žalosni raskol”, zaključio je.

www.medjugorje-news.com dnevno.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er