CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Sedam moćnih oružja za duhovnu borbu naših duša

Evo popisa 7 moćnih oružja za duhovnu borbu koje nas Crkva potiče na upotrebu, piše Aleteia. U duhovnoj smo borbi za svoju dušu i trebamo se “obući u Božji oklop. Sveti Pavao je u svom pismu Efežanima napisao: „Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate.“ Evo popisa 7 moćnih oružja za duhovnu borbu koje nas Crkva potiče na upotrebu.

Ispovijed grijeha

Ispovijed grijeha primarni je način na koji se jačamo u krjepostima i napuštamo svoj život grijeha te krećemo novim putem. Nije slučajno što je đavao neumorno pokušavao uplašiti sv. Ivana Vianneya da ne čuje priznanja okorjelih grešnika.

Sakrament svete pričesti

Sakrament svete euharistije još je snažniji u odagnavanju utjecaja đavla. To ima posve smisla, jer je sveta Euharistija stvarna prisutnost Isusa Krista, a demoni imaju apsolutno nultu moć pred samim Bogom.

Povjerite se Djevici Mariji 

Prema riječima talijanskog egzorcista vlč. Sante Babolinija, “dok sam ustrajno zazivao Presvetu Djevicu Mariju, đavao mi je odgovorio: ‘Ne mogu više podnijeti Onu (Mariju) i ne mogu više podnijeti tebe.’

Okrenite se sv. Josipu

Vlč. Donald Calloway potvrđuje ovu povezanost pokazujući kako je sveti Josip imao ključnu ulogu u životu Bl. Bartolo Longoa, bivšeg sotonistički svećenika. Calloway u članku za FOCUS piše da je, „I on je bio vrlo predan svetom Josipu, molio mu se svaki dan, a posebno mu je bio drag njegov naslov„ Teror demona “. Bartolo je imao tako veliku ljubav prema svetom Josipu da rekao je svima da odu k Josipu u njihovoj borbi protiv iskušenja bilo koje vrste. “

Nosite smeđi škapular s predanošću

Prema priči, “Jednog dana njegov škapular je otpao. Kad ga je zamijenio, đavao je zaurlao: „Skini naviku koja nam otima toliko duša!“ Tada i tamo Franjo je đavla natjerao da prizna da postoje tri stvari kojih se demoni najviše boje: Sveto Isusovo ime, sveto Marijino ime i škapular Karmela. “

Uspostavite svakodnevnu naviku molitve

Sotona voli nered i učinit će sve što može da poremeti naš molitveni život. Zbog toga je od vitalne važnosti uspostaviti rutinu molitve u kojoj se ne moli samo kad se sjeti, već i u određeno vrijeme i trajanja. Na taj način pokazujemo Bogu svoje prioritete i tjeramo Sotonu iz naših života.

Ostanite ponizni

Lijekovi su poznati dvije tisuće godina: „… poniznost, vjera, molitva (krunica), sakramenti(misa, sakrament pomirenja), življenje kršćanskog života u skladu s Evanđeljem, vršenje djela ljubavi i opraštanje našim neprijateljima. “Okončajmo duhovnu borbu za svoju dušu kao pobjednik.

www.medjugorje-news.com/ hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er