CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo: Pazite kada činite znak križa!

Gesta blagoslova nas podsjeća da dobre želje i dobra volja nisu izvor spasenja: „Jedini spas je u Kristu raspetome“. Nošenje raspela oko vrata i pravljenje znaka križa ne bi smjeli biti bezumni postupci, već stalni podsjetnici na otajstvo grijeha, križa i spasenja.

Papa je ovo razmišljanje iznio tijekom jedne od svojih jutarnjih homilija na misi u svojoj rezidenciji, Kući svete Marte. Čitanja dana prepričavala su priču o tome kako su Izraelce ujedale zmije otrovnice i kako je Bog rekao Mojsiju da napravi brončanu zmiju i postavi je na stup, jamčeći da će onaj tko je pogleda biti spašen od ugriza zmija.

“Brončana zmija bila je znak dviju stvari”, rekao je papa: “znak grijeha i zavodljive moći grijeha, te proročanstvo križa”. Papa je primijetio kako sveti Pavao uči da je Krist preuzeo rane grijeha: “Za nas grijehom učini onoga koji nije znao za grijeh.” Spasenje dolazi samo s križa, ustvrdio je papa. “Nema spasa u idejama, nema spasa u dobroj volji, u želji da budemo dobri… Jedini spas je u raspetom Kristu, jer je poput brončane zmije mogao uzeti sav otrov grijeha i ozdraviti nas.”

Papa Franjo rekao je da se trebamo zapitati što za nas znači križ i činimo li znak križa kao molitvu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er