DEVETNICEMOLITVE

Devetnica Gospi od Suza

U Pleternici se već 66 godina slavi Gospa od Suza. Proslava započinje devetnicom, a završava posljednjeg dana kolovoza veličanstvenom procesijom u sutonu kada svetište obasja tisuće svijeća. Devetnica započinje 23. kolovoza a završava 31. kolovoza

A sve je započelo 1953. kada je u obiteljskog kući u Siracusi gipsani reljef Bezgrešnog Srca Marijina, iznad bračnog kreveta obitelji Iannuso plakao puna četiri dana. Nakon što je znanstvenom analizom potvrđeno da je riječ o ljudskim suzama, u samo dva mjeseca, liječnička je komisija potvrdila više od 300 znanstveno neobjašnjivih ozdravljenja.

U spomen na taj čudesni događaj na Siciliji, dvije godine kasnije velečasni Ljudevit Petrak održao je u Pleternici prvu devetnicu Gospi od Suza. Svake godine s velečasnim je molilo sve više vjernika koji su pristizali iz čitavog požeškog kraja i Hrvatske, pa je sirakuški biskup pleterničkoj župi 1958. darovao blagoslovljenu sliku Gospe od Suza i vatu kojom je dotaknut čudotvorni reljef, a 2005. izdan je dekret o uspostavi svetišta.

Krunica Gospi od Suza

Početna molitva:

Raspeti Isuse! Prostrti do Tvojih nogu prikazuje­mo ti suze One koja je žarkom ljubav­lju supatila s Tobom na Tvojem prebolnome križnom putu. Učini, o dobri Učitelju, da zahvaljujući pouci suza Tvoje Presvete Majke i dokraja vršeći Tvoju svetu volju na zemlji, postanemo dostojni slaviti te svu vječnost na nebu. Amen.

Na središnja zrna:

O, Isuse, pogledaj na suze One koja te najviše ljubila na zemlji

– i s najvećim te žarom ljubi na nebu!

Na sedam zrna, u sedam nizova:

O, Isuse, usliši nam usrdne molbe

– po suzama svoje Presvete Majke!

Na tri zadnja zrna:

O, Isuse, pogledaj na suze One koja te najviše ljubila na zemlji

– i s najvećim te žarom ljubi na nebu!

Završna molitva:

O Marijo, Majko ljubavi, boli i milosrđa! Molimo te, sjedini svoje molitve s našima, da Isus, Tvoj Božan­ski Sin, kojemu se obraćamo po Tvojim majčinskim suzama, usliši naše usrdne molbe te da nam zajedno s milostima za koje molimo, udijeli i krunu vječnoga života. Amen.

Zadnje molitve, ljubeći medaljicu:

Svojom božanskom blagošću, o Vezani Isuse, sačuvaj svijet od zabluda koje mu prijete! O, Prežalosna Djevice, Tvoje suze uništavaju pakleno carstvo!

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er