OBITELJ

Savršena mama s bazena; lekcija svim ženama koje se uspoređuju

Prije nekoliko dana, dok sam bila na bazenu, vidjela sam mladu mamu i njezinu kćerkicu kako ulaze u prostor bazena, obučene u vrlo lijepe, identične kupaće kostime. Mama je, sa svojim savršenim kovrčama vezanim u rep, prvih nekoliko minuta glasno pričala na mobitel s prijateljicom, dok je njena kćer stajala čekajući da uđe u bazen.

Mama je, završivši telefonski poziv, počela slagati igračke za bazen i kremu za sunčanje na ručnik. Zatim je, nakon što je pronašla pravi kut i pravo svjetlo, napravila nekoliko selfija sa svojom kćerkom. Djevojčica je zamolila mamu da uđe u bazen. Mama je rekla da sačeka, a zatim je fotografirala kćer ispred bazena, zatim ušla u bazen i onda odmah se vratila. Mala djevojčica se, dok je mama fotografirala, nasmijala i rekla „cheese” kao da je to učinila milijun puta do sada. Mama joj je potom rekla da se sada može igrati. Malena je plivala par minuta…

Potom je mama nazvala prijateljicu i započela još jedan razgovor na mobitelu, dok je njezina djevojčica ljubazno i više puta pitala: „Mama, možeš li sa mnom u vodu, molim te?” ” Ignorirala ju je. „Mama, hoćeš li se doći igrati sa mnom? Pitala je još četiri puta. Mama ju je gledala, ali nije spuštala slušalicu. Nakon 10 minuta mama je završila poziv, pokupila kremu za sunčanje koju nije ni nanijela, igračke za vodu koje nisu dotakle vodu, i izvela kćer iz bazena.

Sjedila sam tako tamo, razmišljajući o onome čemu sam svjedočila. Zamišljala sam savršeno uređene fotografije objavljene na društvenim mrežama uz opis tipa: „Pool time with my girl!” (Na bazenu s mojojm djevojčicom) Negdje će neka druga mama koja je kod kuće sa svojom djecom naići na tu fotografiju; kuća u neredu zbog igre; njena kosa masna i neuredna, pa i na Majčin dan; prljavo rublje prekriveno slinom ili maslacem od kikirikija… Bit će umorna jer je cijeli dan provela kuhajući, brinući, čisteći i igrajući se sa svojom djecom.

Pogledat će tu fotografiju i usporediti se sa savršenom mamom u bazenu. Krivnja će joj šapnuti na uho: „Nisi dovoljno dobra… ” „Pogledaj onu savršenu mamu na bazenu… ” „Nemaš novca da kupiš skupe kupaće kostime i nemaš vremena da stvaraš uspomene kao ona”… i ta mlada mama će to povjerovati. Osjećat će se kao neuspješna majka. Nikad neće znati da je njezino vrijeme s djecom toga dana, u očima njezine djece, bilo daleko bolje od onog „savršenog vremena mame i kćeri na bazenu”.

Ono što vidimo na društvenim mrežama nije uvijek stvarno. Ponekad, i često je to potpuna varka. Namješteno je i filtrirano, lažno je. Ponekad vidimo apsolutno divne fotografije s odmora i prekrasne domove i svježe stiliziranu kosu, ali to je samo JEDAN trenutak. Mama ne uspoređuj se. Ti si dovoljna!

Jen Flint, izvor: Facebook; Book.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er