VJERA I DUHOVNOST

Samo ti Isus može reći da ti je najteži grijeh oprošten, da si slobodan. Samo ti Isus istinski može reći da će sve biti dobro

Isus liječi tamo gdje psiholog, lijek ni itko drugi ne dopire… gdje ti više nitko ne može pomoći i vratiti nadu.

Isus te ljubi tamo gdje te drugi boje i upoznati. Isus ulazi i tamo gdje se sam ti i drugi bojite i zaviriti, piše portal Bog je tu.

Isus otkopava ono što ti zakopavaš u sebi, svaku onu tešku misao i osjećaj. On se ne boji dotaknuti tvoju bol, tvoj grijeh, tvoju depresiju, pobačaj, homoseksualnu sklonost, psovku, pornografiju, razvod… I hoće nas ovaj svijet uvjeriti da je čovjek dovoljan… psiholog, lijek, terapija.

Ali nije, znaš to. Jer, na kraju ti samo Isus može reći da ti je najteži grijeh i pogreška oproštena, da si slobodan. Samo ti Isus istinski može reći da će sve biti dobro.

Vezani članci

Samo ti Isus može uzeti svaki strah i reći: “Ne boj se, ja sam te otkupio!” Samo On ti to može reći i dati, jer je jedini umro i dao život za tebe. Samo te On poznaje kao vrijednog svakog truda.

Ustani zato, ljubljeni prijatelju moje duše, ustani, stani na noge – padajući na koljena. I vidjet ćeš da se duboko u tebi nešto mijenja i ozdravlja kad srce otvoriš Njemu; kad Njemu ispričaš svaku svoj bol i kad u Njegov dlan pohraniš svaku svoju suzu i počupanu vlas sa glave. On kaže da zbog suza ne vrijediš manje, nego više – jer ih pretvori u bisere.

Samo Isus to može! Čovjek ne! Nijedan! Ni najbolji! I zato ga trebaš, bio slab ili jak, osjećao se dobro ili pomišljao na samoubojstvo… znaj da ti samo On može dati mir i smisao. Nitko drugi. Ako misliš da si našao, lažeš sam sebe: ne može bez Njega.

Opasno je. Bolno. Prolazno. Samo je Njegova ljubav vječna. Samo Bog je dosta. Sjeti se da ipak postoji izlaz, odmor, put, spas, život – samo traži Njega. Kako je lijepo stati i otpočinuti dok srce pjeva: “Samo Isus može… upaliti nova svjetla…” Da, može. Samo Isus. I tebi može, brate moj, upaliti nova svjetla.

Nikome drugom nemoj se klanjati. Sretan je ovaj dan dok ove riječi kao duboka spoznaja ulaze u tvoje srce i vraćaju ti svijest da ništa nije izgubljeno, nepopravljivo, neizlječivo, neoprostivo… Isus sve čini nanovo. Neke stvari u tvom životu, samo Isus može učiniti… budi uvjeren u to prijatelju.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er