BiHVIJESTI

PROPALA DRŽAVO Selmo Cikotić osumnjičenik za ratne zločine postao ministar sigurnosti u BiH

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zastupnici su potvrdili imenovanje Selme Cikotića (SDA) na mjesto ministra sigurnosti BiH.

Od 33 prisutna zastupnika njih 18 glasalo je “za”, protiv je bilo 13 i dva suzdržana (opća i entitetska većina).

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija (SNSD) predstavio je zastupnicima Cikotićevu biografiju, te kazao da je od zastupnika Nikole Lovrinovića (HDZ) dobio jedan akt u vezi s Cikotićem i da će ukoliko dođe u službenoj formi i protokoliran uputiti ga SIP-u BiH i SIPA-i na provjeru.

Zastupnici HDZ-a tijekom rasprave tražili su od predsjedatelja Tegeltije da kao predlagač povuče sa dnevnog reda imenovanje Cikotića, kojeg vežu za istragu o ratnim zločinima nad Hrvatima Bugojna, i na kraju su glasali protiv.

– Tražimo od SDA da predloži drugo ime, te od predsjedatelja Tegeltije da povuče ovu točku dok ne provjeri navode. Kako mislite da kolege hrvatski ministri iz Vijeća ministara surađuju, nema šanse da podržimo bilo što što on predloži. Zašto sada tužitelj šalje obavijesti oštećenima u postupku dokazivanja ratnog zločina nad Hrvatima Bugojna, za šta se veže Cikotićevo ime. Nismo bili ni protiv jednog prijedloga SDA, ali protiv ovog jesmo – naglasio je Lovrinović.

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Borjana Krišto (HDZ) naglasila je kako je s područja Bugojna protjerano 15.000 Hrvata, te veliki broj zarobljenih i vojnika i civila.

– Članovi obitelji nestalih Hrvata u Bugojnu čekaju ekshumaciju na lokalitetu Rostovo. Bugojanski Hrvati su upozoravali da su nestali posljednji put i viđeni na toj lokaciji. Kada iznesete ovakve činjenice, ne možete da ne budete emotivni. Ne možete ne reći da imenovanje Cikotića na poziciju ministra sigurnosti nije dosipanje soli na rane Hrvata. Imenovanje Cikotića na ovako odgovornu dužnost je za nas neprihvatljivo – poručila je Krišto, prenosi Faktor.ba.

www.medjugorje-news.com/brotnjo.info

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er