MEĐUGORJESVIJETVJERA I DUHOVNOST

Talijanski mediji o situaciji u Međugorju

Već znamo da Međugorje i Italija imaju posebne odnose tako i talijanski mediji pod budnim okom prate razvoj situacije oko koronavirusa u Međugorju.

Portal www.informazionecattolica.it tako prenosi da je u Međugorju epidemija završila u 2 tjedna.

Epidemiološka situacija u maloj općini Čitluk, koja je najviše pogođena virusom, dovedena je pod kontrolu, jer je zabilježen samo jedan slučaj zaraze Covid-19 u dva tjedna novodi istoimeni portal.

Nadalje pišu o tome kako je epidemiolog Federalnog zavoda za javno zdravstvo, dr. Andrea Jurić, izjavila da je za primjer način kojim je ova epidemija stavljena pod kontrolu te kako se epidemija privela kraju u 14 dana.

Isti portal navodi da je bilo 80 aktivnih slučajeva zaraze u Čitluku gradiću kao i u poznatom katoličkom ,hodočasničkom mjestu Međugorje.

Nadalje pišu da prema dr. Jurić tvrdi da ima razloga biti optimističan, ali ne i opuštati se.
Također pišu i o Banjaluci u kojoj ima najviše zaraženih.
Prenose poznatog talijanskog novinara David Murgia koji na svom blogu “Znak Jone” napominje da je u Međugorju Gospa učinila čudo, te da koronavirus epidemija završava u gradu Čitluku jer već 14 dana nije bilo novog slučaja.

Kako piše Murgia, među zaraženima su bila i dva franjevca iz župe Sv. Jakova i tri redovnice.
Navodi i Uskrsnu čestitku od papinskog poslanika za Međugorje biskupa Henryka Hosera u kojoj je biskup Hoser na lijep način objasnio tišinu koja se nadvila nad župu Međugorje.

Navode također i smrt Fra Ante Kutleše zaraženog koronavirusom uz njegov kratak životopis.

Uz životopis također pišu kako je Fra Ante Kutlesa proslavio svoju zlatnu misu (tj. 50 godina od prve mise) prošlog srpnja u Međugorju.

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er