VJERA I DUHOVNOST

Egzorcist: “Znate li koja je temeljna razlika između vjere i magije?”

Iz dnevnika egzorciste i monsinjora Stephena Rossettija donosimo zanimljivo svjedočanstvo, zbrku između vjere i magije:

“Više od deset godina bila je uključena u jogu, povezna s guruuma i praktičarima vještičarenja i magije. Božjom milošću doživjela je duboko iskustvo Isusa i to joj je promijenilo život. Oči su joj se otvorile za zlo u koje je bila uključena i ona je prekinula sve okultne prakse. Vratila se katoličkoj vjeri s novim entuzijazmom i uvjerenjem.

Ali demoni proricanja, koji su uglavnom ostali skriveni, sada su pokazivali svoju ružnu prisutnost.* Mentalno su je mučili i patila je od demonskih napadaja letargije, duševne boli i depresije. Nakon mnogo mjeseci seansi oslobađanja, puno je bolje, iako još uvijek nije potpuno slobodna. Demoni se drže.

Ona se progresivno pročišćava i liječi, guleći unutarnji sloj za slojem. Nedavno je dobila elegantan, kritički uvid koji je posebno privukao moju pozornost. Rekla mi je da je shvatila da, iako je zaustavila sve te okultne i magijske prakse, još uvijek ima temeljni magični način pristupa duhovnom životu.

Na primjer, kada se moli za nekoga, ponekad bi poslala vlastitu “energiju iscjeljivanja” izravno na osobu umjesto da traži od Boga da joj pomogne. Kada je zabrinuta za nekoga ili nešto, mogla bi pokušati “vizualizirati” odgovor na brigu, pokušavajući predvidjeti što će se dogoditi u budućnosti, umjesto da traži od Boga da se pobrine za to.

Ponekad se nalazila kako koristi svoje okultno “treće oko” kako bi pokušala nešto duhovno “vidjeti” ili znati. Zatim je rekla: “Shvatila sam da još uvijek pokušavam kontrolirati situacije. Shvatio sam da imam problem sa stvarnim povjerenjem u Gospodina.”

Dodala je: “Sržni problem je stvarno pouzdanje u Gospodina – u Njegovu svemoć i ljubav prema meni.” Rekla je: “Kad kao dijete počnem prakticirati potpuno prepuštanje Božjoj providnosti, stvarno se osjećam slobodnom od ove vrste magičnog razmišljanja. Tada se čini da su demoni najdalje od mene.”

Razlika između vjere i magije je temeljna. Kršćanin se uzda u Boga i ponizno prima sve milosti od Boga, kako On hoće. Praktikant magije i okultizma pokušava kontrolirati duhovne sile i pristupiti skrivenom znanju, pokušavajući tako steći željenu moć i dobrobiti.

Njezin je uvid još jedna velika milost od Gospodina. Drago mi je što je prihvatila ovu milost. To sugerira da je njezino potpuno oslobođenje jedan veliki korak bliže,” piše monsinjor Rossetti.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er