HERCEGOVINAOBITELJOSTALOVIJESTI

Nova školska godina u Hercegovini: Roditelji traže odgovore i povratak učenika u školske klupe

Traži se osiguranje adekvatnih higijenskih uvjeta u školama, redovita dezinfekcija školskih prostorija, zaštitna oprema…

Članovi udruge roditelja ‘Naša djeca 2014’ uputili su pismo ministru prosvjete, znanosti, obrazovanja i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašidu Hadžoviću i predsjedniku Vlade HNŽ-a Nevenku Hercegu, zbog neupućenosti s održavanjem nastave nove školske godine, objavili su u četvrtak iz udruge.

Kako su djeca ožujak, travanj, svibanj i lipanj protekle školske godine završila nastavu online, te kako oni kao roditelji, nemaju saznanja na koji način će se nastava u školama organizirati u sljedećoj školskoj godini, od Ministarstva obrazovanja HNŽ-a traže odgovore do 7. kolovoza.

Kako će izgledati nastava u HNŽ-u? Roditelji zahtijevaju punu informaciju o projekcijama modela održavanja nastave u novoj školskoj 2020./21. godini., kao i pojašnjenje procedura u izvanrednim okolnostima (trajanje školskog sata, obim gradiva, načini testiranja i ocjenjivanja učenika).

Traži se osiguranje adekvatnih higijenskih uvjeta u školama, redovita dezinfekcija školskih prostorija, zaštitna oprema, te poštivanje svih zdravstvenih preporuka kako za djecu tako i zaposlenike škola. ”Ukoliko zdravstvena struka zbog stanja u županiji predloži online nastavu tražimo od ministarstva kao i općinskih razina vlasti bezuvjetno osiguravanje tehničkih uvjeta (pristup internetu/tableti/laptopi) za praćenje i sudjelovanje u nastavi za svakog učenika.

Rasterećenje gradiva, osiguravanje asistenata kako za djecu koja rade po prilagođenom programu tako i za obitelji s troje i više djece, uspostavu jedinstvenog sustava praćenja nastave”, navode iz udruge.

www.medjugorje-news.com/bljesak.info

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er