ČITLUKCRKVAMEĐUGORJE

Pripreme za 40. obljetnicu međugorskih ukazanja

U jučerašnjoj emisiji ‘Izdvojeno’ razgovaralo se o pripremama za 40. obljetnicu međugorskih ukazanja, koje su već otpočele. Doznali smo da se organizira 40-dnevni post i molitva uoči obljetnice 25. lipnja.

Više o svemu kazala nam je glavna urednica Radiopostaje Mir Međugorje, Sanja Pehar, i čitlučki župnik, fra Miro Šego.

Iz Čitluka kreće veliko hodočašće cijele Hercegovine pred obljetnicu 24. lipnja, najavio ga je fra Miro Šego, župnik Župe Krista Kralja u Čitluku, koji će ove godine 26. srpnja proslaviti punih 29 godina svećeništva u svojoj 56. godini života. Današnji gost Šego i sam je bio svjedok prvih dana ukazanja. U Međugorju na Podbrdu već više od 300 dana svakog jutra u 5 sati molitvena inicijativa ‘365-dnevna Gospa Majka moja’ moli krunicu. I ove srijede, uobičajeno, telefonski se javio redoviti duhovni komentator, fra Jozo Zovko, koji je poručio: ‘Mi stojimo pred jednom velikom zadaćom, roditelji trebaju pripovijedati svojoj djeci, stariji svojoj unučadi. Kad sam molio i zaklinjao: ‘Ostanite, molit ćemo krunicu’, svi su govorili: ‘Moramo raditi’. Za mjesec dana svi su imali vremena. Naš povratak Bogu ne događa se slučajno.’ Za kraj je pozvao sve gledatelje: ‘Dođite i vidite, dođite i uvjerite se’, i zahvalio je Gospodinu na svim hodočasnicima, Gospinim djelima i uslišenim molitvama.

Gošća Sanja Pehar pomaže u organizaciji te se prisjetila prošlogodišnjeg hodočašća i spomenula da su hodočasnicima tekle suze niz lice, osjetila se radost, ispunjenje koje je sve dotaknulo.

– Gospo, Kraljice Mira, hvala na svemu sve je što su mogli reći na kraju hodočašća – kazala je sugovornica.

Već početkom 2021. godine imali su online kongres koji su odradili na njemačkom govornom području, sve je prevedeno na 15 jezika. Još jedan online kongres planiran je za španjolsko područje. O plodovima Međugorja svjedočit će ljudi iz čak 22 zemlje, o darovima, milostima koje su primili u 40 godina.
Više su se spomenuli prvih ukazanja i toga kako je to bilo 1981. Bilo je to nešto što nisu mogli ni predvidjeti, a dogodilo se u njihovim životima.

www.medjugorje-news.com

Izvor
laudato.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er