Uncategorized

PRIOPĆENJE HNS-A: Hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu neće nositi traku u duginim bojama

PRIOPĆENJE HNS-A: Hrvatska nogometna reprezentacija u Kataru neće nositi traku u duginim bojama Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić neće na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru nositi traku u duginim bojama.

“Hrvatski nogometni savez poslao je upit FIFA-i vezano za mogućnost nošenja drugačije kapetanske trake od onih koje su trenutno propisane. Ako će to biti omogućeno, hrvatski kapetan nosit će traku koja najbolje simbolizira vrijednosti koje zastupa hrvatska nogometna reprezentacija, a to je – hrvatska zastava”, poručili su iz HNS-a.

Dodali su kako je zastava zaštitni znak hrvatske reprezentacije ta kako ona “simbolizira puno više vrijednosti od bilo koje kampanje”.

“Zato očekujemo od FIFA-e, ako dopusti nošenje drugačijih kapetanskih traka od uobičajeno propisanih, da nam dopusti nošenje kapetanske trake s hrvatskom zastavom”, zaključeno je u HNS-ovu odgovoru.

Vezani članci

Osam reprezentacija koje su se plasirale na svjetsko prvenstvo: Wales, Nizozemska, Belgija, Danska, Francuska, Njemačka, Švicarska i Engleska, odlučile su se priključiti inicijativi da njihovi kapetani nose traku u duginim bojama u znak podrške LGBT osobama koje u Kataru nemaju jednake zakonske mogućnosti kao u zemljama zapadnog svijeta. Ipak, FIFA tek mora odobriti nošenje kapetanske trake koja se razlikuje od trenutno propisanih, prenosi portal Bitno.net

Dvije reprezentacije koje se nisu plasirale na prvenstvo u Kataru odlučile su se pridružiti inicijativi u natjecanjima Lige nacija. Riječ je o Švedskoj i Norveškoj.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er