VIJESTI

Preminula časna sestra André – najstarija osoba na svijetu

Najstarija osoba na svijetu, inače 118-godišnja katolička redovnica sestra André, preminula je u domu za umirovljenike u francuskom gradu Toulonu, javlja Reuters. Njezino civilno ime bilo je Lucile Randon, a redovničko ime André uzela je 1944. godine kada je pristupila svojoj redovničkoj zajednici Kćerima milosrđa.

Organizacija Gerontology Research Group ju je od travnja 2022. godine, odnosno nakon smrti tada 119.-godišnje Japanke Kane Tanake, priznala kao najstariju osobu na svijetu, prenosi Bitno.net

Inače, sestra André je nekoliko dana prije svojeg 117. rođendana, početkom 2021. godine, preboljela korona virus. Tada je lokalnim medijima izjavila kako „nije ni shvatila da ima koronu“, a tijekom bolesti je bila izolirana od drugih stanovnika doma za umirovljenike.

Sestra André Randon rodila se 1904. u gradu Alèstu u Francuskoj te je živjela tijekom pontifikata čak desetorice papa. Na katoličanstvo se obratila kad je imala 19 godina, a Kćerima milosrđa pridružila se s 40 godina. Prije ulaska u samostan radila je u jednoj bolnici za osobe starije životne dobi i siročad.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er