CRKVAVJERA I DUHOVNOST

POSVE NEVJEROJATNO Čovjeku se pojavila opeklina nakon molitve! Kirurg izjavio: Zaprepašten sam

Vidio sam i liječio stotine opečenih ljudi; Kažem vam, nikad nisam vidio tako nešto. Bio sam zaista zaprepašten

Po svetom Charbelu, Bog je učinio na stotine tisuća čuda još dok je bio živ kao katolički monah i pustinjak, a ona su se nastavila i nakon njegove smrti sve do danas u više od 133 zemalja diljem svijeta.

Čuda su se pomogla oboljelima od raka, invalidima, mentalno bolesnima i umirućima, a milost Božju po svečevu zagovoru nisu osjetili samo katolici i ostali kršćani, već i muslimani, budisti, hindusi, židovi, ateisti…

Raymond Nader, čovjek je molitve koji je od 1985. godine ustrajao u svojim molitvama i redovitim duhovnim vježbama u pustinjačkim samostanima a jedan od njih bio je pustinja Annaya. Uoči 9. studenoga 1994., Raymond je stigao u isposnicu sv. Petra i Pavla u Annayi,  noseći Svetu Bibliju i pet svijeća u vrećici. Upalio je svijeće i započeo molitve i meditacije. Odjednom je počeo osjećati promjene u svom okruženju. Vjetar je jačao, temperatura je počela rasti i plamen 5 svijeća prestao je treperiti, ali nastavio je gorjeti bez pokreta.

Raymond je odjednom osjetio da je u drugom svijetu. Izgubio je sluh, vid i osjećaj. Osjećao se kao da je premješten iz tame u središte sjajno zračećeg svjetla. Međutim, svjetlost nije emitiralo nikakvu temperaturu. Bilo je toplo, glatko i nije imala boju, poput čistog kristala. Osjetio je prisutnost nekoga tko mu se obraća bez jezika, bez čujnog glasa i bez riječi. Međutim pozdrav je bio nevjerojatno jasan. Na pomisao da postavi pitanje, Raymond osjeti kako mu netko odgovara. ” Ne sanjaš … sada si svjesniji nego bilo koje drugo vrijeme u životu!”Ova transcendentalna situacija trajala je četiri sata; Raymond ih je osjetio kao manje od jedne sekunde!

Raymond se vratio u naš svijet oko 03:35. Tada je pokušao shvatiti što se dogodilo. Je li to bio san? Ili halucinacija? U tom je stanju duha ostao dok nije otkrio trag na ruci: trag od pet prstiju utisnut neobičnim plamenom vatre. Raymond je odmah obavijestio oca nadređenog iz samostana Annaya Tomasa Mehannu i maronitskog biskupa iz Bejruta, Abi Nadera, koji su ga poznavali od djetinjstva. Oboje su zamolili Raymonda da se posavjetuje s vjerodostojnim liječničkim specijalistima i od svakoga dobije medicinsko izvješće koje objašnjava uzrok traga. U svim se izvješćima navodi da se uzrok nije mogao utvrditi te da oznaka izgleda kao opeklina trećeg stupnja bez ikakve boli ili upale. Osim toga, boja nije bila tipična za duboke opekline koje su obično sive ili crne, već je bila ružičasta i crvena. Bila je to točno nacrtana lezija koja je zarasla u roku od 5 dana bez ikakvog tretmana, ali se onda opet pojavila.

Dr. Nabil Hokayem, plastični kirurg iz Bejruta, tri je puta pregledao otisak na Naderovoj ruci: najprije 1994., ubrzo nakon njenog pojavljivanja, a potom u proljeće 1995. i ljeto 1996. godine.

Rekao je da po njegovom profesionalnom mišljenju otisak opekline trećeg stupnja, u obliku onoga što se činilo “poput pet prstiju, kao da netko drži Nadera za ruku .”
Opeklina trećeg stupnja je jaka i uništava i gornji i donji sloj kože, a utječe i na temeljno tkivo. No, dr. Hokayem je rekao da opekotina na Naderovoj gornjoj lijevoj ruci ne prolazi kroz faze izlječenja tipične za tešku opekotinu.

„Vidio sam i liječio stotine opečenih ljudi; Kažem vam, nikad nisam vidio tako nešto. Bio sam zaista zaprepašten” – rekao je.

Liječnik je rekao da je prvi put kad je vidio opekotinu, htio liječiti i poviti kao i obično, ali Nader je odbio rekavši da ga to ne smeta. Osim nedostatka boli, liječnik je objasnio da je neobično da opeklina ne ostavlja ožiljak, već će samo polako izblijedi sve dok potpuno ne zacijeli i to se stalno ponavlja.

Nader je rekao da i dalje ima natprirodne vizije od onog prvog iskustva u pustinji prije gotovo 25 godina, ponekad imajući i viđenje libanonskog monaha i pustinjaka, svetog Šarbela, “u aureoli svjetlosti.” Kaže da se s vremonom blijedi otisak ruke pretvorio u tamnocrvenu opekotinu kao što se dogodilo pri prvom pojavljivanju.

Nakon godina pokušavajući pronaći svoju svrhu putem znanosti, ovo je iskustvo “duboko promijenilo sve u mom životu”, rekao je Nader, napomenuvši kako misli da je sv. Šarbel, koji je živio kao pustinjak u libanonskim brdima 26 godina, “ima samo jednu poruku. On pokazuje Isusa Krista, pokazuje Boga.”

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er