CRKVASVIJETVIJESTI

Pogledajte premijeru filma Marijinih obroka s poznatim glumcem Gerardom Butlerom

Marijini obroci, humanitarna organizacija koja uspostavlja program prehrane u školama, udružila se s dugogodišnjim podupirateljem i Hollywoodskom zvijezdom Gerardom Butlerom kako bi snimili novi film ‘Ljubav dopire svuda’.Autor: Ivana Pudić/laudato.hr/D.R. Photo: Marijini obroci srijeda, 24. lipnja 2020. u 16:10zoom

Film prati glumca i producenta dok putuje Liberijom i Haitijem s osnivačem humanitarne organizacije, Magnusom MacFarlane-Barrowom, kako bi vidio rad organizacije. 2010. godine poznati Hollywoodski glumac imao je priliku uručiti osnivaču Marijinih obroka CNN-ovu nagradu ‘Heroj CNNa’ za rad humanitarne organizacije.

– Pomislio sam si, čovječe ti si nevjerojatan! I nakon toga, brzo smo postali prijatelji – rekao je Butler nakon kratkog razgovora s Magnusem.

Tri godine kasnije Magnus je pozvao Gerarda da mu se pridruži na putovanju u Liberiju, gdje su posjetili školske kuhinje Marijinih obroka.

– Zadivljen sam snagom ljudskog dostojanstva. Marijini obroci temelje se na poštivanju i promicanju ljudskih vrijednosti i kulture i pokazuju što su sve u stanju učiniti – rekao je Butler tijekom tog putovanja.

Magnus je uvijek isticao zahvalnost za Gerardovu predanost promoviranju rada humanitarne organizacije i nadu da će njegov angažman pomoći u dopiranju do većeg broja gladne djece. 2018. godine Gerard je pozvao Magnusa da zajedno posjete još neko mjesto u kojem djeluje program prehrane Marijinih obroka, te su se zaputili na Haiti. Tada su imali prilike vidjeti i škole u kojima Marijini obroci još nisu započeli djeliti obroke i vidjeti stvarnu razliku koju jedan obrok dnevno može imati na živote djece.

– Stvaram filmove o herojima, no oni su često u velikim i prenaglašenim uvjetima. Onda dođete ovdje i shvatite da su heroji upravo tu… učitelji u školama su heroji, djeca koja svaki dan dolaze praznog želuca u školu kako bi dobili obrazovanje su heroji – istaknuo je Butler.

U veljači ove godine Magnus i Gerard ponovno se susreću na dodjeli nagrade, no ovaj put Magnus uručuje nagradu ‘Cinema for Peace’ Gerardu za njegov doprinos Marijinim obrocima.

Putovanje Magnusa MacFarlane-Barrowa i Gerarda Butlera imat ćete priliku vidjeti u novom filmu Marijinih obroka ‘Ljubav dopire svuda’ koji izlazi u četvrtak, 25. lipnja 2020. godine na web stranici https://www.marysmeals.hr/ljubavdopiresvuda, a premijerno će se prikazati na Facebook stranici Marijinih obroka u 18 sati.

laudato.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er